Τοπικά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και Προσφυγικών

Στον ρυθμό της Αποκριάς βρίσκονται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διοργανώνοντας με επιτυχία εκδηλώσεις για τους μικρούς τους φίλους. Τα παιδιά ντύνονται και διασκεδάζουν συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίησή τους και την ανάπτυξη του πνεύματος ομαδικότητας.
Η αποκριάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον χώρο του ΚΔΑΠ. Ογδόντα δύο μικροί φίλοι φορώντας τα καουμπόικα καπέλα τους ταξίδεψαν στην Άγρια Δύση. Μοιραία, συναντιούνται σε ένα saloon και οι περιπέτειες άρχισαν.

Η κ. Δέσποινα Μόσχου, υπεύθυνη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων, τόνισε ότι «ετοιμάσαμε την αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά της δομής και όχι μόνο, με τίτλο «Ταξίδι στην Άγρια Δύση». Μέσα από πάρα πολλές δραστηριότητες, σχετικές με το θέμα, τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν, συνεργάστηκαν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, πέτυχαν στόχους, χάρηκαν, έπαιξαν, γέλασαν και χόρεψαν».
Σύμφωνα με την ίδια, «στόχος είναι να τηρούνται τα ήθη και τα έθιμα. Οι εκδηλώσεις αυτού του τύπου είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, διότι τα παιδιά θυμούνται, κοινωνικοποιούνται, δραστηριοποιούνται, συνεργάζονται σε διάφορες μορφές, σε μία δύσκολη σύγχρονη εποχή, που προάγει την ατομικότητα και τον ατομικισμό. Στη δομή ομαδοποιούμαστε και περνάμε όμορφα παίζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα».

Να σημειωθεί ότι στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων απασχολούνται οι Αθανασία Κολοφωτιά, Λένα Νίκου, Έλενα Νικηφόρου και Αμαλία Γαλάνη.
Και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Προσφυγικών πραγματοποίησε την αποκριάτικη εκδήλωση χθες το απόγευμα στον χώρο του σε ένα μαγευτικό ταξίδι στη μαξιλαροχώρα. Συμμετείχαν 40 παιδιά της δομής, από νήπια έως τη Β’ τάξη του Δημοτικού, από τα 140 που έχει συνολικά, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η αποκριάτικη γιορτή για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.
Η κ. Κυρατσώ Βουλκούδη, νηπιαγωγός – εμψυχώτρια, τόνισε πως «ταξιδέψαμε σε μία χώρα με μαγικά μαξιλάρια, παίξαμε πολλά παιχνίδια και κάναμε πολλές δραστηριότητες με τη βοήθεια των συναδέρφων Βιολέτας Παπαδοπούλου και Νίκου Γρηγορίου».
Όπως η ίδια σημείωσε, «σκοπός των εκδηλώσεων είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Προσπαθούμε να τηρούμε τις γιορτές για να διασκεδάζουν και να παίζουν ομαδικά παιχνίδια τα παιδιά, να γνωρίζουν καινούργια πράγματα και πάνω από όλα να περνούν καλά και να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το