Ελλάδα

Αποκλεισμένα χωριά, κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος από το χιονιά

Τα νησιά αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τη νύχτα της Δευτέρας. Εύβοια και Κρήτη δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού, ενώ στα νησιά των Κυκλάδων το χιόνι έφτασε έως τη θάλασσα.

Στην Κρήτη, 32 χωριά και οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, που έπεσε μέχρι και στην πόλη του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το μποτιλιάρισμα που παρατηρήθηκε στο δρόμο για τα Ανώγεια, καθώς οι Κρητικοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αργία και να χαρούν το χιόνι.

Η Εύβοια δέχθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μεγάλη ποσότητα χιονιού, με τα προβλήματα πάντως να περιορίζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην Τήνο, όπου το χιόνι κάλυψε τα πάντα, σημειώθηκε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος το μεσημέρι των Θεοφανείων. Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, όπως και στην Άνδρο, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων.

Μεγάλη ποσότητα χιονιού δέχθηκε και η Αττική τη νύχτα της Δευτέρας, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί την νύχτα της Τρίτης, γεγονός που κάνει απαραίτητη την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων, ειδικά στο οδικό δίκτυο στα βορειοανατολικά του νομού.

Τα ορεινά της Πελοποννήσου ξημερώθηκαν σε φρέσκο στρώμα χιονιού, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Αρκαδίας.

Πηγή:protothema.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το