Τοπικά

Αποκλίσεις προφορικού και γραπτού βαθμού δείχνουν οι επιδόσεις των μαθητών στα Λύκεια του Βόλου

Οι έλεγχοι επίδοσης για τους μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης Λυκείου δόθηκαν χθες στα ΓΕΛ, όπου υπήρχε έντονη κινητικότητα με τους μαθητές και τους γονείς να προσέρχονται για να παραλάβουν τις βαθμολογίες.
Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, καθώς άλλοι ήταν ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις τους και άλλοι απογοητευμένοι, γιατί οι γραπτές επιδόσεις δεν τους ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο προφορικός βαθμός και η συνολική τους επίδοση.
Σήμερα και αύριο θα δοθούν τα απολυτήρια Λυκείου στους τελειόφοιτους μαθητές.
Ο διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Βόλου π. Ιωάννης Μανίκας επισήμανε πως «ετοιμάστηκαν και δίνονται οι έλεγχοι επίδοσης, όπως και τα απολυτήρια. Παράλληλα είμαστε σε μια αναμονή αναφορικά με τις μετεγγραφές των μαθητών είτε από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ, είτε μεταξύ των ΓΕΛ , γιατί πολλοί γονείς έρχονται και ρωτούν για τη διαδικασία, καθώς το σύστημα άλλαξε. Εμείς περιμένουμε οδηγίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το υπουργείο Παιδείας για το πώς θα διευθετήσουμε αυτά τα ζητήματα. Κατά τα άλλα η σχολική χρονική χρονιά ολοκληρώθηκε ομαλά. Όσον αφορά στις ενδοσχολικές εξετάσεις διαπιστώνουμε ότι η επίδοση είναι μικρότερη στη γραπτή εξέταση σε σχέση με τα προφορικά. Άλλωστε πάντοτε υπάρχει μια μικρή απόκλιση ανάμεσα στον γραπτό και προφορικό βαθμό».
Μάλιστα για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο διδακτήριο είπε πως «σχεδιάζουμε να γίνει ελαιοχρωματισμός, εσωτερικός και εξωτερικός του διδακτηρίου. Ήδη έχουμε τα χρώματα, προμηθευτήκαμε τα υλικά και είμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμο για την εκτέλεση των εργασιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το