Τοπικά

Αποκλειστικά για εκπαίδευση και διεξαγωγή εξετάσεων το πάρκιν του Πανθεσσαλικού

 

Να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εκπαίδευση και διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων οδηγών ο χώρος του πανθεσσαλικού ζητούν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών.
Να σημειωθεί ότι στο πάρκιν του Πανθεσσαλικού Σταδίου εδώ κι αρκετά χρόνια διεξάγονται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών δίκυκλων.
Πολλές φορές, εκπαίδευση και εξετάσεις, διενεργούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες όσον αφορά στον μη «αποστειρωμένο» χώρο από άποψη στάθμευσης, κυρίως λόγω επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και διέλευσης οδηγών όλων των οχημάτων είτε για διευκόλυνση στην κυκλοφορία τους είτε λόγω επιδείξεων και ντριφταρισμάτων.
Μετά από πρωτοβουλία του προεδρείου του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Μαγνησίας και του προέδρου Ιορδάνη Πολατίδη και μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων ασφαλτοστρώθηκε ο χώρος του Πανθεσσαλικού και διαμορφώθηκε με διαγραμμίσεις για ασκήσεις των υποψηφίων δικυκλιστών. Η πρωτοβουλία αυτή, βρήκε πρόσφορο έδαφος και ανταπόκριση από την Π.Ε. Μαγνησίας και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, που υλοποίησαν τις εργασίες, μετά κι από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
Μάλιστα, μετά από επαφές του Σωματείου με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Νατάσα Μορφογιάννη, έγιναν συστάσεις στους επαγγελματίες οδηγούς που είχαν σταθμευμένα εκεί τα επαγγελματικά τους οχήματα και τα απομάκρυναν. Παρόλα αυτά, κάποιοι ελάχιστοι συνεχίζουν και σταθμεύουν τα βαρέως τύπου οχήματά τους, ακόμη και στις διαδρομές των δοκιμασιών των υποψηφίων οδηγών, εμποδίζοντας την ομαλή διεξαγωγή εξετάσεων και εκπαίδευσης.
Επίσης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των οχημάτων που σταθμεύουν εκεί, η άσφαλτος σε ένα – δύο σημεία έχει «υποχωρήσει» και έχουν δημιουργηθεί λακκούβες από τα ελαστικά των οχημάτων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών.
Τέλος, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτές οδηγών, καλό θα ήταν να τοποθετηθεί μια ειδική σήμανση – πινακίδα, στην είσοδο του πάρκιν που θα αποτρέπει τους οδηγούς να εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, την ώρα που διεξάγονται μαθήματα κι εξετάσεις.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το