Τοπικά

Αποκλεισμένοι στα σπίτια με τα καλντερίμια «παγοδρόμια» οι κάτοικοι στην Τσαγκαράδα

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού, το οποίο έχει παγώσει και θυμίζει παγοδρόμιο, βρίσκονται κάτοικοι στην Τσαγκαράδα, οι οποίοι αδυνατούν να κατέλθουν στον κεντρικό δρόμο με τα αυτοκίνητά τους. Οι κεντρικοί δρόμοι στα χωριά είναι ανοικτοί, ωστόσο η μεγάλη προσπάθεια γίνεται στα καλντερίμια των δημοτικών ενοτήτων, όπου τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν τον αποχιονισμό.
Για τρεις μέρες χιόνισε στο Ανατολικό Πήλιο, από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο. Το ύψος του χιονιού στο Πουρί ανέρχεται στο ένα μέτρο, στη Ζαγορά, τον Κισσό και άλλα χωριά παρόμοιου υψόμετρου στο μισό και πλέον μέτρο, ενώ το χιόνι έφτασε μέχρι και τα παράλια.
Έως και το μεσημέρι χθες δεν χιόνιζε στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. «Οι δρόμοι από το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο είναι καθαροί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά» τόνισε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης και πρόσθεσε πως τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν εντός των χωριών στην εσωτερική οδοποιία.

Ένα έργο, όμως, που φαίνεται πως δεν είναι καθόλου εύκολο. Και αυτό, γιατί όταν το οδόστρωμα είναι από τσιμέντο και όχι άσφαλτο, το αλάτι δεν μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ώστε να σπάσει τον πάγο.
Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στους Άγιους Ταξιάρχες της Τσαγκαράδας. Μερικές δεκάδες σπιτιών πάνω από τον κεντρικό οδικό δρόμο και σε ύψος μέχρι και 300 μέτρα οι κάτοικοι αυτοί είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.
Όπως δήλωσε στη «Θ» κάτοικος της συνοικίας αυτής, «το ύψος του χιονιού είναι κοντά στο μισό μέτρο και έχει παγώσει. Θυμίζει παγοδρόμιο. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να βγάλω το αυτοκίνητο για να μετακινηθώ στον κεντρικό δρόμο. Ακόμη περισσότερο δεν μπορώ να κινηθώ και πεζός, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσω και να κτυπήσω. Είμαστε κοντά στα 25 σπίτια που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα και είμαστε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας. Κάποιοι έχουν και μικρά παιδιά στα σπίτια. Τι θα γίνει, αν χρειαστούν κάτι άμεσα;».
Σύμφωνα με κάτοικο, είχε ζητηθεί από τον Δήμο να πέσει άσφαλτος στον τσιμεντόστρωτο δρόμο για να έχει αποτέλεσμα η ρίψη αλατιού και να υπάρχει οδική πρόσβαση. «Μαζέψαμε υπογραφές, απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια, στον Δήμο, αλλά ακόμη περιμένουμε κάποια παρέμβαση» τόνισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας πως τον δρόμο αυτό χρησιμοποιούν και αρκετοί παραγωγοί της περιοχής για να μεταβούν στις καλλιέργειές τους, αλλά τώρα αδυνατούν να το κάνουν.
Προς το παρόν αναμένουν τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και το λιώσιμο του χιονιού, μήπως και μπορέσουν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το