Τοπικά

Αποκλεισμένοι από τα κτήματα και τις περιουσίες τους αγρότες της Ζαγοράς

Την οικονομική καταστροφή αντιμετωπίζουν αγρότες στη Ζαγορά οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους. Η Ζαγορά και τη φετινή χρονιά βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα» αντιμετωπίζοντας πολλές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ΄έπληξαν την περιοχή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να «κοπεί» η πρόσβαση σε κτηματικές περιφέρειες όπως συνέβη με τη θέση «καθρέφτης»

Να κατασκευαστεί έργο ώστε να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους στη θέση «Καθρέφτης» ζητούν κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς ενώ υπέβαλαν αίτημα προς τον Δήμο για να βρεθεί άμεσα λύση. Πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο καθώς η μορφολογία του εδάφους καθιστά δύσκολη την πρόσβαση ενώ η δημιουργία νέας γέφυρας δεν ενδείκνυται μιας είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί από το ρέμα που περνάει από τη συγκεκριμένη θέση. Ήδη η γέφυρα έχει καταστραφεί δύο φορές.

Η αίτηση των κατοίκων συζητήθηκε ως κατεπείγουσα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη να επισημαίνει ότι στο σημείο υπήρχε γέφυρα αλλά την «πήρε» δύο φορές το ρέμα και είναι απαραίτητη η σύνταξη μελέτης, που θα υποδεικνύει εναλλακτική πρόταση.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά τόνισε ότι πρέπει να κατατεθεί αίτημα από τον Δήμο προς την Περιφέρεια προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδότηση και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός σοβαρού τεχνικού έργου. Τις ενστάσεις της εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Χριστοδούλου σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη σύνταξη μελετών και πως απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις μελέτες εφόσον πρόκειται για ρέμα, το οποίο πρέπει να διευθετηθεί.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι δημότες.
Μετά από πρόταση του κ. Κουτσάφτη, το θέμα παραπέμφθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να συντάξει τη σχετική μελέτη. Στη συνέχεια, όπως αποφασίστηκε, θα κατατεθεί φάκελος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρηματοδότηση του έργου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το