Τοπικά

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο Πηλίου

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό κύκλωμα Πηλίου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Χθες για πρώτη φορά έγινε δυνατή η διέλευση από αγροτικά αυτοκίνητα και του περιβόητου τμήματος του δρόμου στη θέση «Μαυρούτσα», όπου το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση τέσσερα με πέντε μέτρα και σε μήκος 100 μέτρων.
Αμέτρητα είναι τα δρομολόγια που και χθες πραγματοποίησαν οι νταλίκες μεταφέροντας πέτρες, άμμο και χαλίκι για να κλείσουν οι τρύπες και να γεμίσουν τα κενά από τις καταπτώσεις και τις καθιζήσεις.
Τα κύρια «μέτωπα» της Δημοτικής Αρχής είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές που εδώ και μια εβδομάδα ταλαιπωρούνται.
Όλο το προσωπικό του Δήμου έχει ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και χθες στο Μούρεσι πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη για το θέμα παρουσία του δημάρχου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, αντιδημάρχων, υδραυλικών και άλλων εργαζομένων.

Ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος επισήμανε πως σε ποσοστό 80% έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα χωριά και γίνονται ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.
Αναφορικά με το εσωτερικό οδικό δίκτυο που είναι ευθύνη του Δήμου, ο κ. Σουλδάτος επισήμανε πως από σήμερα θα ξεκινήσουν ενέργειες για να υπάρξει ξανά οδική σύνδεση στα δύο τμήματα του χωριού στο Μούρεσι που λόγω της κατάπτωσης κόπηκε στη μέση».
Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Πλέον τα αγροτικά αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ τα Ι.Χ. αντιμετωπίζουν τη μόνη δυσκολία στη θέση «Μαυρούτσα».
Βέβαια όλοι απεύχονται την εξέλιξη να βρέξει ξανά, καθώς η όποια προσπάθεια θα πάει στράφι.
Εξάλλου, όπως αναφέρεται, «οι παρεμβάσεις είναι προσωρινές και τα τεχνικά έργα θα ακολουθήσουν».
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να βρεθεί στο Ανατολικό Πήλιο η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε όλα τα σημεία των ζημιών. Δεν αποκλείεται αύριο Σάββατο να μεταβεί στην περιοχή και ο υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το