Τοπικά

Αποκατάσταση της πρόσβασης στο 80% του αγροτικού οδικού δικτύου Αν. Πηλίου

Μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στα κτήματά τους καταβάλλουν οι αγρότες στο Ανατολικό Πήλιο, καθώς ναι μεν έχει αποκατασταθεί κατά 80% η πρόσβαση στο αγροτικό οδικό δίκτυο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο, αν θα μπορέσουν όλα τα αγροτικά αυτοκίνητα να διασχίσουν τους δρόμους.
Οι πλημμύρες κατέστρεψαν, όσες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν τους περασμένους μήνες για την βελτίωση της πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους και ο Δήμος αναγκάστηκε να ξεκινήσει την προσπάθεια από την αρχή.
Μάλιστα ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς ήδη οι αγρότες πρέπει να μεταβούν στις καλλιέργειές τους για να κάνουν τα απαιτούμενα ραντίσματα και κλαδέματα εργασίες που θεωρούνται απαραίτητες ενόψει της παραγωγής.
Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολος Κουτσάφτης επισήμανε πως «μεταφέραμε πολύ μεγάλες ποσότητες σε αδρανή υλικά και τα ρίξαμε στους αγροτικούς δρόμους, ώστε τουλάχιστον να υπάρχει μια πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους για να κάνουν τις εργασίες που χρειάζονται αυτή την περίοδο. Και μπορούμε να πούμε πως σε ποσοστό 80% έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο αγροτικό οδικό δίκτυο».
Στο μεταξύ το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή παραμένει η ύδρευση και η παροχέτευση νερού είναι πολύ περιορισμένη σε ένα μεγάλο τμήμα των χωριών.
«Το δίκτυο της ύδρευσης στην Ζαγορά είναι κατεστραμμένο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Τσαγκαράδα, στον Αη-Γιάννη, στο Χορευτό, στον Άγιο Δημήτριο. Πρέπει να γίνουν συνολικές παρεμβάσεις στο δίκτυο της ύδρευσης και θα είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών για να δούμε ποιες δράσεις μπορούν να γίνουν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και πολύ φοβούμαστε πως για το καλοκαίρι οι παραλιακοί οικισμοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την υδροδότηση» τόνισε ο δήμαρχος.
Στο μεταξύ εντός ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς στην παραλία του Αη-Γιάννη, όπου ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση και δεν υπάρχει πρόσβαση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το