Οικονομία

«Αποκαλυπτήρια» για τις φοροελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Σταίκούρας

Παρουσιάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οπως έγραφε το Σάββατο το «Εθνος» το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή περιλαμβάνει «πακέτο» με 8 φορο-ανάσες για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην Εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενσωμάτωση των φοροελαφρύνσεων στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με ανοχή της τρόικας, καθώς οι δανειστές έδωσαν μεν το πράσινο φως, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις για το ακριβές δημοσιονομικό κόστος των ρυθμίσεων.

Οπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο προσχέδιο θα περιγράφονται οι βασικοί άξονες των μέτρων χωρίς να προσδιορίζονται ο τρόπος και ο ακριβής χρόνος εφαρμογής τους και χωρίς να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση. Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν και θα εξειδικευτούν στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το