Τοπικά

«Απογυμνωμένη» η Καθαριότητα στον Δήμο Αλμυρού – Αποχωρούν σήμερα 10 εργαζόμενοι

«Απογυμνώθηκε» η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, με τον δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο να δηλώνει πως η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει την υπηρεσία αλλά πρέπει και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως η κατάσταση που δημιουργείται μετά από 44 αποχωρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Την κατάσταση που επικρατεί στον Αλμυρό περιέγραψε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου στη «Θ» δηλώνοντας πως θα στηρίξει τον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων.
«Ξημερώνει μια δύσκολη μέρα για τον Αλμυρό», ανέφερε καθώς σήμερα αποχωρούν 10 εργαζόμενοι οχταμηνίτες που έχασαν τη δικαστική «μάχη» που έδωσαν για ανανέωση των συμβάσεών τους. Ήταν όλοι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς της καθαριότητας. Η αποχώρηση των 10 «ήρθε» μετά και τη λήξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας τον Οκτώβριο, όπου είχαμε 34 αποχωρήσεις.

«Πρέπει να αναμένουμε την έναρξη του νέου προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, στο τέλος Μαρτίου. Μέχρι τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και δυσάρεστη. Ταυτόχρονα θα στηρίξουμε τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η υπηρεσία έχει μείνει με το μόνιμο προσωπικό των 25 ατόμων και η δικαστική απόφαση τίναξε στον αέρα κάθε προγραμματισμό. Ο καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού είναι μεγάλος σε έκταση με πολλές ανάγκες. Από σήμερα πρέπει να γίνει νέος προγραμματισμός για την κάλυψή τους.
Ο κάθε πολίτης πρέπει να αντιληφθεί πως οι προσλήψεις από την κοινωφελή εργασία θα γίνουν το 2020 και δεν είναι στο χέρι μας να δώσουμε λύσεις στο θέμα των προσλήψεων», είπε ο αντιδήμαρχος.
Ο ίδιος επεσήμανε πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και η εορταστική περίοδος.
Ο δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε πως στον Δήμο γίνεται καθαριότητα με δυσκολία και θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν οι βάρδιες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το