Τοπικά

Απογοητευτική εικόνα στο Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς (photos) “Θ”

20160603_124147
Το παγκάκι στερεωμένο σε τούβλο με τα σκουπίδια να βρίσκονται ακριβώς δίπλα

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το τελευταίο φωτορεπορτάζ της «Θ» (7 Ιουνίου 2015) που απαθανατιζόταν η οικτρή κατάσταση που επικρατούσε στο Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς. Από τότε μέχρι σήμερα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά δεν είναι αρκετά, ώστε να εκλείψουν οι κίνδυνοι ιδίως για παιδιά που παίζουν στο πάρκο και στους εξωτερικούς αθλητικούς χώρους. Σύμφωνα με περιοίκους, αν και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα (μια φορά τον μήνα) προχωρεί στον καθαρισμό του Αθλητικού Κέντρου, αυτός δεν έχει και την καλύτερη εικόνα με πρώτους και καλύτερους υπαίτιους τους ίδιους τους πολίτες που δεν προσέχουν τον χώρο και τον ρυπαίνουν. Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές αυτές είναι ελάχιστες με τους κινδύνους να εγκυμονούν ανά πάσα στιγμή.

Τα γυμνά καλώδια από φωτιστικό που λείπει κρέμονται και είναι επικίνδυνα για τα παιδιά
Τα γυμνά καλώδια από φωτιστικό που λείπει κρέμονται και είναι επικίνδυνα για τα παιδιά

Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Καραγάτς μέσω επιστολών και φωτογραφιών η «Θ» βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό τις ελλείψεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Το φωτορεπορτάζ γίνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά από το προηγούμενο (7 Ιουνίου 2015) με τις παρεμβάσεις να είναι ελάχιστες στις υποδομές και στην καθαριότητα. Βέβαια περίοικοι ρίχνουν τις ευθύνες για τους βανδαλισμούς και την έλλειψη της καθαριότητας καταρχάς στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πάρκο και το Αθλητικό Κέντρο ανήκει σε όλους και είναι κρίμα να το καταστρέφουν.
Ο κ. Δ.Μ. ανέφερε πως «πρώτοι από όλους φταίμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες για την εικόνα που παρουσιάζει το Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς που δεν το προσέχουμε. Κάποτε είχε γίνει μια καλή προσπάθεια, αλλά το επισκέπτονταν νεαρά άτομα και χαλούσαν τα πάντα».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ένα διαμάντι είναι παρατημένο και δεν αξίζει για τα παιδιά μας αυτή η εικόνα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και να συνδράμουν όλοι για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το πάρκο. Υπάρχουν προβλήματα που είναι κατανοητά από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών λόγω έλλειψης χρημάτων και πάλι καλά που έχουν εκλείψει παλιότερα φαινόμενα με περίεργες παρέες μετά από παρέμβαση των κατοίκων».
Από την πλευρά του ο κ. Χρ.Κ., περίοικος, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αρχίζει από τον ελλιπή φωτισμό, ενώ σε όλο τον χώρο το βράδυ λειτουργούν μόλις δύο κολόνες φωτισμού και προσφάτως όπως λέει τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να επιληφθεί του θέματος.
«Πέρσι λειτουργούσε μόλις μία λάμπα φωτισμού και το αποτέλεσμα ήταν εγώ ο ίδιος να βρω στο πάρκο ένεση. Ο Δήμος καθαρίζει το Αθλητικό Κέντρο, αλλά εμείς οι ίδιοι δεν το προσέχουμε, αφού πολύ γρήγορα ρυπαίνεται από τους επισκέπτες ιδίως. Κρίμα διότι το πάρκο επισκέπτονται και πιτσιρίκια από εκδρομές σχολείων» καταλήγει ο κ. Χρ.Κ.
Όπως επισημάνθηκε τα άπειρα χαρτόκουτα που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αθλητικού Κέντρου είναι απομεινάρια από τους ανθρώπους που παραλαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στον χώρο.

Μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη σκουπίδια και χαρτόκουτο απομεινάρι από το μοίρασμα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη σκουπίδια και χαρτόκουτο απομεινάρι από το μοίρασμα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Σε σχέση με το περσινό ρεπορτάζ έχει αφαιρεθεί ο πλαστικός τάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να είναι πιο λειτουργικός και να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται.
Ο φωτογραφικός φακός της «Θ» απαθανάτισε μερικά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές που εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά και κάποια άλλα προβλήματα.
Στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου Καραγάτς από την οδό Κύπρου υπάρχουν σε τσιμεντένια κολόνα γυμνά καλώδια, τα οποία κρέμονται και λείπει το φωτιστικό, γεγονός επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά.
Πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα και καλό θα ήταν είτε να απομακρυνθούν είτε να επισκευαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παγκάκι το οποίο είναι στερεωμένο πάνω σε τούβλο, ενώ σε άλλο λείπουν οι ξύλινες τάβλες και υπάρχει αν και διαλυμένη μόνο η σιδερένια βάση.
Δίχτυα από το τέρμα του γηπέδου ποδοσφαίρου έχουν μπλεχτεί στην περίφραξη και κρέμονται στον διάδρομο άθλησης με φόβο σε περίπτωση που μπλεχτούν τα πόδια μικρού παιδιού να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.
Σε κάποιο σημείο προεξέχουν βίδες απομεινάρια βάσης από κολόνα φωτισμού που δεν είναι ορατές ιδίως το βράδυ, στον διάδρομο ανάμεσα στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου υπάρχει μια ξεχασμένη βάση κολόνας φωτισμού.
Σε άλλο σημείο έχει δημιουργηθεί μια τεράστια λακκούβα μετά την αφαίρεση σιδερένιας κατασκευής και δεν έχει καλυφθεί με χώμα, ενώ στο Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς υπήρχαν αμέτρητα ξεχειλισμένα καλαθάκια απορριμμάτων και αρκετά πεταμένα σκουπίδια όπως μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, σακούλες, χαρτόκουτα κ.ά. μέχρι και μεγάλη μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη από σκουπίδια, ενώ τα περιττώματα σκύλων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τα δίχτυα από το τέρμα του γηπέδου ποδοσφαίρου έχουν μπλεχτεί με την περίφραξη και κρέμονται στον διάδρομο αποτελώντας παγίδα
Τα δίχτυα από το τέρμα του γηπέδου ποδοσφαίρου έχουν μπλεχτεί με την περίφραξη και κρέμονται στον διάδρομο αποτελώντας παγίδα

Σε όλα σχεδόν τα καλαθάκια σκουπιδιών υπήρχε μόνο ο σκελετός και όχι ο σιδερένιος κάδος, αφού προφανώς έχουν κλαπεί και αφαιρεθεί από τους επιτήδειους που ρημάζουν τα σίδερα και τον χαλκό, σε κάποια από τα οποία έλειπε η σακούλα απορριμμάτων, ενώ ένα αναποδογυρισμένο καλαθάκι βρίσκεται μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ.
Στην πλευρά που βρίσκεται πιο κοντά στον Περιφερειακό πρέπει να κουρευτούν τα χόρτα που έχουν ξεραθεί και θεριέψει, ενώ πρέπει να απομακρυνθούν οι αμέτρητες πευκοβελόνες από τον διάδρομο άθλησης.
Τέλος όσον αφορά στις εξωτερικές αθλητικές υποδομές πρέπει κάποια στιγμή όταν βρεθούν χρήματα, έστω μέσω προγραμμάτων, να γίνει η αποξήλωση και η αποκατάσταση των δαπέδων στα γήπεδα, τα οποία λόγω της πολυκαιρίας έχουν καταστραφεί, ενώ μια σημαντική επισήμανση προτού συμβεί κανένα ατύχημα πρέπει άμεσα να γίνει στο γήπεδο του τένις όπου οι κολόνες στήριξης της περίφραξης πρέπει να αποκατασταθούν γιατί έχουν γείρει και είναι επικίνδυνες για όποιον διέλθει από το σημείο, αφού είναι άγνωστο πόσο ακόμα θα αντέξουν το βάρος της περίφραξης.
Σύμφωνα με περίοικο, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον φωτισμό, διότι από πέρσι όταν και τοποθετήθηκαν τα φωτιστικά εντός του χώρου του Αθλητικού Κέντρου Καραγάτς ελάχιστοι ήταν αυτοί που μόλις νύχτωνε επισκέπτονταν το πάρκο, λόγω ότι είχαν πολύ δυνατό φωτισμό και λειτουργούσαν αποτρεπτικά σε όποιον ήθελε να κάνει ζημιά και ό,τι άλλο.

Κάθε λογής σκουπίδια μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ αν και η αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με περιοίκους, καθαρίζει μια φορά τον μήνα
Κάθε λογής σκουπίδια μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ αν και η αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με περιοίκους, καθαρίζει μια φορά τον μήνα
Ανάμεσα στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου έχει ξεχαστεί μια βάση από κολόνα φωτισμού, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί
Ανάμεσα στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου έχει ξεχαστεί μια βάση από κολόνα φωτισμού, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί
Στην πλευρά που βρίσκεται πιο κοντά στον Περιφερειακό ο διάδρομος άθλησης είναι γεμάτος πευκοβελόνες
Στην πλευρά που βρίσκεται πιο κοντά στον Περιφερειακό ο διάδρομος άθλησης είναι γεμάτος πευκοβελόνες

20160603_125003

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το