Ελλάδα

Το απόγευμα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για νέο ΕΣΡ

Τη συγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Ραδιοτηλεόρασης θα επιχειρήσει εκ νέου στις 5 το απόγευμα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο Βύρων Πολύδωρας.

Επίσης, το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή, διευκρίνισε, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.
«Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις ή δικαιολογίες θέτει για ακόμα μια φορά η ΝΔ», διευκρίνιζε χθες σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης στην Διάσκεψη των Προέδρων, αλλιώς -όπως είπε- θα υπάρξει θεσμικό κενό και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι θέλει να απαξιώσει τον ίδιο, λέγοντας ότι αυτή η θέση δεν εκφράζει τον περισσότερο κόσμο του κόμματος. «Αυτοί κάνουν τακτικισμούς για να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», τόνισε, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν είναι φίλος του Χριστοφοράκου, γι’ αυτό δεν είναι αρεστός στον κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το