Κατηγορίες: Ελλάδα

Αποφυλακίστηκαν Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής

Αποφυλακίστηκαν λίγο μετά από τις 17.30, με βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών λόγω λήξης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Παράλληλα στον γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Νέα έρευνα για τα φυλλάδια στο σταθμό Λαρίσης

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών διέταξε τη διενέργεια έρευνας μετά την ρίψη φυλλαδίων στο σταθμό Λαρίσης με τίτλο «Εξω οι λαθρομετανάστες, η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, Χρυσή Αυγή», προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα.

α. Δημόσια και δια του τύπου υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και συνεχή απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων.
β. Συγκρότηση και συμμετοχή σε οργάνωση που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση ρατσιστικών πράξεων.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δικτύωση του Job Center με το Σχολείο 2ης ευκαιρίας Βόλου (ΣΔΕ)

Με επίκεντρο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και την παροχή βέλτιστων συναφών υπηρεσιών προώθησης αυτής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση…

6 Μαρτίου 2024

Επιτέλους

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα ακούμε χρόνια τώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει, ώστε…

6 Μαρτίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ – Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και…

6 Μαρτίου 2024

Παράταση

Για χρονικό διάστημα τριών μηνών παρατάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Αλμυρού, ο συμβατικός…

6 Μαρτίου 2024

Λέτε

Νέο κόμμα γι ακόμη μία φορά δημιουργεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτή τη φορά το νέο…

6 Μαρτίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Αθλητικές επιτυχίες χωρίς «στέγη»- Σε εγκατάλειψη κρίσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις»

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 17 Βουλευτές του…

6 Μαρτίου 2024