Ελλάδα

«Αποφασισμένη να μην υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση»

BAΡΟΥΦΑΚΗΣ

Αποφασισμένη να εμμείνει μέχρις εσχάτων στη θέση της για μη υπογραφή του μνημονιακού προγράμματος εμφανίζεται η κυβέρνηση παρά το ογκούμενο κλίμα πιέσεων που υφίσταται από τους ευρωπαίους εταίρους.

Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι ο επικεφαλής του, φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλους. «Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, θα πέσει η Κυβέρνηση. Θα υποστούμε τις όποιες συνέπειες. Και εκείνοι αντιστοίχως», ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου.

Οι ίδιες πηγές, περιγράφοντας το κλίμα των τελευταίων διαπραγματεύσεων, εξηγούν ότι το «Euroworking Group τούς έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό» ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις».

Νωρίτερα, πηγή του Μαξίμου είχε δηλώσει στο Reuters, ότι στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ζητήσει μια «συμφωνία-γέφυρα» μέχρι να παρουσιάσει το συνολικό της σχέδιο για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις.

H κυβέρνηση περιμένει σκληρή στάση από τους εταίρους στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, επαναδιατύπωση των απαιτήσεων για τήρηση των δεσμεύσεων και συνέχιση του μνημονίου, αλλά όπως είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης δεν θα αποδεχθεί συμφωνία που να διατηρεί σε ισχύ το τρέχον πρόγραμμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το