Τοπικά

Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου για προμήθεια οχημάτων μέσω του “Φιλόδημος ΙΙ”

Στην προμήθεια πέντε οχημάτων μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα. Ειδικότερα, ο Δήμος θα προμηθευτεί έναν ακτο-καθαριστή μεσαίας ικανότητας, έναν αλατο-διανομέα, μια λεπίδα αποχιονισμού, ένα καλαθοφόρο όχημα ύψους εργασίας 20 μέτρων και ένα καλαθοφόρο με ύψος εργασίας 12 μέτρων. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την προμήθεια των 5 οχημάτων ανέρχεται σε 280.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ανατέθηκε στη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου η νομική στήριξη του Δημήτρη Καντόλα. Κατηγορείται ότι τον Οκτώβριο του 2014, ενώ είχε αρμοδιότητα για τη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας σε περιπτώσεις παράνομης αφισοκόλλησης, εν γνώσει του απέφυγε τη σύνταξη αντίστοιχων εκθέσεων εις βάρος του ιδιοκτήτη επιχείρησης που δραστηριοποιείται στις Αλυκές, με αποτέλεσμα την αδυναμία του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου να επιβάλει το πρόστιμο αυθαίρετης αφισοκόλλησης. Θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος, δηλώνοντας, ωστόσο, πως ο Δ. Καντολας κυνηγούσε το ΚΚΕ για τις αφίσες.
Η δίκη του θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2019 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Τέλος, ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση με εταιρεία που διεκδικεί το ποσό των 27.400 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το