Ελλάδα

Απόφαση-ντροπή από γονείς του δήμου Βόλβης

Με μια ακραία απόφαση «αντέδρασαν» στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη του δήμου Βόλβης οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην… διασταυρωθούν καν με τους μικρούς μαθητές από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Την Δευτέρα, 30 συγκεντρωμένοι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Παναγιώτη Ανανιάδη, έκλεισαν με λουκέτο τη μία από τις δύο εισόδους, ενώ αποδοκίμασαν και τους ίδιους τους μαθητές όταν έφτασε το λεωφορείο στη δεύτερη είσοδο. Τα μεγαλύτερα παιδιά πήγαν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Κορώνειας, στα Λαγκαδίκια, που απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από τη δομή.
«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή» δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Την Δευτέρα το απόγευμα, οι γονείς αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
«Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές σήμερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αύριο θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά. Πάντως και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, για τα παιδιά που ήλθαν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.
Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις μερίδας γονέων, που ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο πως στο σχολείο θα λειτουργήσει Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ο κ.Τσιομπάνης, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ενημέρωσε τους γονείς λεπτομερώς, τόσο για την εμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το