Τοπικά

Απόφαση για σύσταση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Τρίκερι

Ομόφωνη απόφαση για τη σύσταση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Κοινότητα Τρικερίου έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με τη χωροταξική διασπορά των ΚΕΠ που λειτουργούν στην περιοχή, γίνεται σαφές ότι η απομακρυσμένη Τ.Κ. Τρικερίου δεν διαθέτει ΚΕΠ αναγκάζοντας τους δημότες σε μετακινήσεις 42 χιλιόμετρων εν προκειμένω να εξυπηρετηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται και ουσιαστικά στερείται από υπηρεσίες του Δημοσίου.
Το ΚΕΠ θα λειτουργήσει στο κτίριο των γραφείων της Τοπικής Κοινότητας Τρικερίου, ενώ η επάνδρωσή του θα γίνει με μεταφορά υπαλλήλων του Δήμου με απόφαση δημάρχου. Οι απαιτούμενες εργασίες και το κόστος της υλικοτεχνικής υποδομής θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και απαιτείται έγκριση του αρμοδίου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Κρίνουμε σημαντική τη δημιουργία Κ.Ε.Π. στην Τ.Κ. Τρικερίου, με την οποία θα βοηθήσουμε το απομακρυσμένο αυτό τμήμα του Δήμου μας να αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ιστορικής κοινότητας Τρικερίου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι «συμφωνούμε με τη δημιουργία ΚΕΠ στο Τρίκερι και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα με την έγκριση των κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση των ΚΕΠ, καθώς και η οικονομική επιχορήγηση της συγκεκριμένης δαπάνης και η χρηματοδότηση όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του και για τις παρεμβάσεις – εργασίες στις κτιριακές υποδομές (πρόσβαση ΑμεΑ, w.c. ΑμεΑ κ.τ.λ.) και όχι όπως έγινε με το «ονομαζόμενο» ΚΕΠ Αργαλαστής, που αφορά μόνο σ’ έναν κωδικό πρόσβασης από υπολογιστή και υπάλληλο του Δήμου».
Να αναφερθεί ότι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου λειτουργούν τέσσερα ΚΕΠ και συγκεκριμένα της Δ.Ε. Μηλεών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην Νηπιαγωγείο Καλών Νερών), της Δ.Ε. Αφετών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής), της Δ.Ε. Σηπιάδος που ιδρύθηκε το 2006 στο πρώην κοινοτικό γραφείο Προμυρίου) και της Δ.Ε. Αργαλαστής που ιδρύθηκε το 2020 και στεγάζεται σήμερα σε δημοτικό κτίριο στην Αργαλαστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το