Τοπικά

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης έλαβε το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Μετά την εισήγηση της Διοίκησης που παρουσίασε η πρόεδρος Μαρία Πλαγερά, έγινε συζήτηση με τα μέλη του σωματείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο καθαριότητας.
Όπως τονίστηκε “το δίλημμα που προσπαθούν να ξανασερβίρουν, ανάμεσα στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και την «ανάπτυξη για όλους», που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ψεύτικο.
Ότι, τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα”
Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» της κυβέρνησης, το οποίο – όπως αναφέρθηκε – αποτελεί ωρολογιακή βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων ενώ παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.

Στην λήξη της Γ.Σ. αποφασίστηκε:
1. η συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στην κινητοποίηση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου
2. η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων που μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπετε ανανέωση των συμβάσεων τους από το υπουργείο Παιδείας και την άμεση παρέμβαση στις δημοτικές αρχές του νομού Μαγνησίας για την ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα, χωρίς προϋποθέσεις όπως γίνεται σήμερα αφού μόνο οι καθαρίστριες που καθαρίζουν πάνω από 17 σχολικές αίθουσες τα λαμβάνουν,
3. η κλιμάκωση των παρεμβάσεων για τις καθαρίστριες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας , μετά και την παράταση της σύμβασης που έγινε από την πρυτανική αρχή, με πάγιο αίτημα να υπογραφτεί σύμβαση αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας .
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, τα αιτήματα της απεργίας είναι:
• Κατάργηση των απαράδεκτων αντεργατικών συμβάσεων (έργου, χρόνου κλπ).
• Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο) και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσοι εργάζονται στην καθαριότητα.
• Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για ουσιαστική αντιμετώπιση των αναγκών υγιεινής λειτουργίας των σχολείων, του νοσοκομείου, του πανεπιστημίου κλπ.
• Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεπάλ: Η φτώχεια έφερε την «κρίση των νεφρών»

Σοκ προκαλούν οι ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από το βρετανικό Sky news,…

1 Απριλίου 2024

Πόσοι Έλληνες θα παίρνανε τα όπλα στο πλευρό των Ουκρανών – Τι λέει νέα έρευνα

To τελευταίο διάστημα έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές…

1 Απριλίου 2024

Βία ανηλίκων: Σοκαριστικά τα στοιχεία – Πάνω από 10.500 παιδιά σε παράνομες πράξεις

Το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8 με 14 ετών,…

1 Απριλίου 2024

Πύργος: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονης

Μία 13χρονη κοπέλα προσπαθεί να ξεφύγει. Την δέρνει με μανία μία 14χρονη μέσα στη μέση…

1 Απριλίου 2024

Οφθαλμίατρος απέκρυψε 161.300 ευρώ αγοράζοντας πανάκριβα ρολόγια

Οφθαλμίατρος κατηγορείται ότι δεν απέκρυπτε χρηματικά ποσά αγοράζοντας ακριβά ρολογιών χειρός. Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής…

1 Απριλίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Eπικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του…

1 Απριλίου 2024