Τοπικά

Απόφαση για αποχώρηση του Δήμου Βόλου από την  «Πρόταση Ζωής»

Απόφαση να αποχωρήσει ο Δήμος Βόλου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής», έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Να αναφερθεί ότι τον Νοέμβριο του 2017 ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου «Πρόταση Ζωής» Αθ. Λιούπης είχε στείλει έγγραφο στον Δήμο Βόλου, ως εταίρος στο Δ.Σ. με το οποίο ζητούσε να τακτοποιήσει ο Δήμος Βόλου τις οικονομικές του εκκρεμότητες με το συνολικό ποσό των 3.000 ευρώ για την περίοδο 2012 – 2017 και να ορίσει ο Δήμος εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, ο Δήμος Βόλου, αποφάσισε να διακοπεί η συνεργασία του Δήμου με την «Πρόταση Ζωής», καθώς όπως επισημαίνονταν στην εισήγηση που τέθηκε προς έγκριση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «στην πόλη μας δραστηριοποιούνται κοινωνικοί φορείς με ίδιο αντικείμενο αλλά και γενικότερα φορείς με ιδιαίτερη προσφορά προς τους πολίτες, των οποίων η δράση είναι μεγάλη και στους οποίους ο Δήμος μας συμμετέχει».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς έκανε λόγο για έναν φορέα με μηδαμινή δραστηριότητα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς τόνισε ότι στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Ελασσόνα, ενώ αρχικά η διάθεση των συμβούλων της ΠΕΔ ήταν να συμμετέχουν, δόθηκε αναβολή στο θέμα και μετά την αναβολή η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να μη συμμετέχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στο φορέα, καθώς προέκυψε ότι δεν είχε δράση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το