Αθλητισμός

Αποφάσεις τέλη Απριλίου στον Ολυμπιακό Βόλου – Περιμένουν να δουν αν θα συνεχιστεί η Φούτμπολ Λιγκ 

Με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ να θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, όλα παραμένουν ρευστά, όσον αφορά το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σταματήσει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και στην Ελλάδα και θα περιμένουμε στα τέλη Απριλίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η επιστροφή ή όχι των ομάδων στα γήπεδα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ύστερα από 23 αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση, έχει απωλέσει κάθε ελπίδα για την άνοδο (σ.σ. ως γνωστόν ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 2 οι δύο πρώτοι) και εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα, στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη.
Πάντως, εδώ και αρκετό διάστημα ακούγονται διάφορες «φωνές» που κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, καθώς δεν απέδωσε το εγχείρημα της δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες, τη στιγμή που άλλα ήταν τα οικονομικά δεδομένα για τις ΠΑΕ, προ της δημιουργίας της εν λόγω κατηγορίας και άλλα χρήματα δόθηκαν στους συλλόγους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως όλα τα σενάρια και οι προτάσεις που έχουν ακουστεί για αναδιάρθρωση βασίζονται στο ενδεχόμενο της μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, διότι σε αντίθετη περίπτωση θ’ αδυνατήσουν αρκετά.

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υπέρ της δημιουργίας μιας ενιαίας Β’ Εθνικής (με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ), χωρισμένη σε δύο ομίλους, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Έτσι, θα μπορεί να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ τα έξοδα για τις ομάδες θα είναι λιγότερα, όσον αφορά τις μετακινήσεις. Ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα επιτρέψει τις ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισιτήρια. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου και να κινηθούν ανάλογα.

Στο τραπέζι η αναστολή αδειδότησης
Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ, με το κορυφαίο θέμα που θα τεθεί να έχει να κάνει με τις αδειοδοτήσεις. Υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις και θα αναλυθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Από πηγές προκύπτει πως συντεταγμένα η ηγεσία της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ θα καταθέσει πρόταση αναστολής της αδειοδότησης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η πρόταση αποτελεί μια λογική εισήγηση δεδομένης και της κατάστασης λόγω κορωνοϊού που δημιουργεί έξτρα οικονομικά θέματα στις ομάδες. Αυτά δηλαδή που δεν είχαν υπολογίσει εξαιτίας του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην ΕΠΟ ήδη κυκλοφορεί πως έχουν κατατεθεί κι άλλες προτάσεις από την ίδια την επιτροπή αδειοδότησης. Η αναστολή της διαδικασίας, αποτελεί έστω κι ανεπίσημα, «εντολή» της ΟΥΕΦΑ και θα εφαρμοστεί.
Μένει να ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό, καθώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά πλέον στις ομάδες που έχουν τη δική τους «χασούρα» με το φονικό ιό.
Σημειώστε πως για οποιαδήποτε αλλαγή σε ζητήματα αδειοδότησης απαιτείται και η έγκριση της ΟΥΕΦΑ που μπορεί να έχει εκφράσει πρόθεση αναστολής αλλά για την ώρα παραμένει άγνωστος ο «μπούσουλας» που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομοσπονδίες.
Θυμίζουμε πάντως πως για την αδειοδότηση οι υποχρεώσεις των ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το