Τοπικά

Aποδράσεις στις παραλίες για όλα τα βαλάντια

Γεμάτες κόσμο είναι αυτές τις ημέρες οι παραλίες τόσο στον Παγασητικό, όσο και στο Αιγαίο με τους λουόμενους να κάνουν βουτιές δροσιάς στη θάλασσα ξεφεύγοντας για λίγο από την πίεση της καθημερινότητας.
Πόσο κοστίζει όμως ακόμη και αυτό το μπανάκι σε μια κοντινή ή πιο απομακρυσμένη παραλία; Εξάλλου μη λησμονούμε πως άδειες πήραν πολλοί εργαζόμενοι, ωστόσο όλο και λιγότεροι ήταν φέτος αυτοί που μπόρεσαν να μετακινηθούν σε ένα μέρος για να κάνουν τις διακοπές τους λόγω του κόστους. Άρα η μόνη επιλογή ήταν να μείνουν στην πόλη πηγαινοερχόμενοι καθημερινά σε κάποια παραλία, ώστε τουλάχιστον να μη χάσουν και την απόλαυση του μπάνιου.

Βέβαια ακόμη και το μπάνιο σε μια παραλία χωρίς διανυκτέρευση κοστίζει για μια τετραμελή οικογένεια. Με τη συμπίεση των μισθών προς τα κάτω οι οικογένειες τα υπολογίζουν όλα πλέον και κάνουν σφιχτούς προϋπολογισμούς για οτιδήποτε.
Επίσης, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης, όλο και λιγότερες είναι οι οικογένειες που όταν πηγαίνουν για ένα μπάνιο, θα καθίσουν να φάνε εκεί το μεσημέρι ή το βράδυ. «Οι περισσότεροι τρώνε ένα σάντουιτς στην παραλία για να τους κοπεί η πείνα και θα φάνε όταν επιστρέψουν στο σπίτι» λέει επαγγελματίας σε παραλία του Παγασητικού.

Το μπάνιο για μια τετραμελή οικογένεια σε μια παραλία του Παγασητικού Κόλπου μπορεί να κοστίσει μέχρι και 30 ευρώ, καθώς εκεί περιλαμβάνονται τα δέκα ευρώ τουλάχιστον για τη βενζίνη, καθώς και 20 ευρώ για καφέδες, αναψυκτικά, αλλά και σάντουιτς, ενώ θα πρέπει να υπολογίσουμε και το ταπεράκι που όλο και κάποιο φαγώσιμο ή δροσιστικό έχει μέσα. Αν η οικογένεια επιλέξει να φάει σε κάποια ταβέρνα παρατείνοντας την παραμονή της στην παραλία, τότε το συνολικό κόστος μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 80 ευρώ.
Αντίστοιχα το μπάνιο στο Αιγαίο μπορεί να κοστίζει μέχρι και 40 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, λόγω μεγαλύτερου κόστους για τη βενζίνη, ενώ με το φαγητό σε ταβέρνα ανέρχεται ακόμη και στα 100 ευρώ. Και αυτά τα ποσά αναφέρονται μόνο για μια ημερήσια εκδρομή.
Όσον αφορά Στην περίπτωση ενός νέου ατομικά και πόσο θα ξοδέψει, το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 10-25 ευρώ. Οι νέοι συνήθως βάζουν ρεφενέ τη βενζίνη για το αυτοκίνητο εξοικονομώντας από εκεί χρήματα, τα οποία όμως διαθέτουν για να πιουν είτε μια μπύρα παραπάνω στην παραλία είτε και για να φάνε σε κάποιο εστιατόριο. Δεν είναι έτσι περίεργο που στις ταβέρνες των τουριστικών θέρετρων περισσότερο βλέπει κανείς παρέες νέων παρά οικογένειες.
Πάντως υπάρχουν και νέοι που ελλείψει χρημάτων ξοδεύουν χρήματα για έναν καφέ και ένα σάντουιτς, δηλαδή μάξιμουμ κόστος όχι πάνω από τα δέκα ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το