Τοπικά

Αποχωρήσεις με προορισμό τη Λαϊκή Ενότητα, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ1

Την απόφασή τους να αποχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα, δημοσιοποίησαν και επισήμως σήμερα με κοινή δήλωσή τους εννέα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Πρόκειται για τους Κ. Δελημήτρο, Γ. Μπάλλα, Μαρία Νεοφωτίστου, Γ. Κάϊρα, Αθηνά Λαοπόδη,Γ. Βαλαμουτόπουλο, Μ. Πατσιαντά, Θ. Κλημόπουλο και Κ. Κουκουβίνο, οι οποίοι τονίζουν μεταξύ άλλων πως «δεν έχει πλέον κανένα νόημα η παραμονή τους σε ένα κόμμα που στην ουσία έχει αυτοαναιρεθεί, ενταγμένο πια στο μνημονιακό μπλόκ». Η κ. Ελένη Φιλιπίδου θα προχωρήσει σε προσωπική δήλωση ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι «εννέα» εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον έως πριν από λίγες μέρες πολιτικό αρχηγό και πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε στην ουσία ως Κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του και μιας ομάδας γύρω απ’ αυτόν».

Ολόκληρη η δήλωση:

Στους εφτά μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τίποτε από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί το Κόμμα τόσο στα ψηφίσματα της ΚΕ και στις συνεδριακές αποφάσεις, όσο και στις προεκλογικές του εξαγγελίες και τις προγραμματικές του διακηρύξεις δεν τηρήθηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να είναι ο φορέας εκείνος ο οποίος θα έφερνε την αλλαγή και δεν θα έκανε πίσω στις δεσμεύσεις για υποστήριξη των αδυνάτων. Όφειλε να μην υποχωρήσει θυσιάζοντας στο βωμό του κεφαλαίου και της ελεύθερης αγοράς τη δημόσια περιουσία και υποθηκεύοντας τη ζωή των Ελλήνων.
Αντίθετα, είχαμε τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, των Μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την ακύρωση της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη καθώς και του μεγαλειώδους ΟΧΙ του Λαού μας της 5ης του Ιούλη.
Κοντά σ’ αυτά, ήρθε να προστεθεί και το (σκληρότερο όλων) 3ο Μνημόνιο και η ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ του Κόμματος για έκτακτο Συνέδριο, το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε εισηγηθεί.
Αντί όμως για συνέδριο, είχαμε την επιλογή των πρόωρων εκλογών ερήμην των Οργάνων του Κόμματος και σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις τους, γεγονός το οποίο προκάλεσε ακόμα και την παραίτηση του γραμματέα Τάσου Κορωνάκη που βρίσκονταν μέχρι χτες στο στενό περιβάλλον του Μαξίμου.
Με όλες αυτές τις ενέργειες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε στην ουσία ως Κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του και μιας ομάδας γύρω απ’ αυτόν.
Γίνεται εύκολα φανερό απ’ όλους πως δεν έχει πλέον κανένα νόημα η παραμονή μας σε ένα κόμμα που στην ουσία έχει αυτοαναιρεθεί, ενταγμένο πια στο μνημονιακό μπλόκ.
Οι δημοκράτες, οι πατριώτες, οι ριζοσπάστες αριστεροί, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ των Μελών που για χρόνια αντιπαλεύουμε τα Μνημόνια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής, θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του αγώνα για ζωή με Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα σε μια Πατρίδα Δημοκρατική και Ανεξάρτητη.
Ολοι μαζί, θα συμβάλλουμε ο καθένας και η καθεμιά στο χώρο του και με τις δυνάμεις του στην πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από τη συγκρότηση ενός μεγάλου, πατριωτικού και ανατρεπτικού Μετώπου που θα συνεχίσει ανειρήνευτη την πάλη για την ανατροπή των Μνημονίων και των πολιτικών τους διαχειριστών, ενάντια στην εξαθλίωση και την υποταγή που μας ετοιμάζουν.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία αλλά και σε όλους τους δημοκράτες πολίτες του Νομού, να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη αυτοθυσία και ενθουσιασμό τον αγώνα μας μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Το 62% του περήφανου ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί στην κάλπη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των πολλών, για να εγκαινιάσουμε ένα νέο πλαίσιο πολιτικής με το λαό κυρίαρχο και ενωμένο μακριά από λογικές ατομικισμού και υποταγής.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έρχεται για να μείνει και να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας αλλά ως βαθιά πολιτική αναγκαιότητα για την Πατρίδα. Η σχέση της με το μέλλον του ελληνικού λαού δεν εξαντλείται στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και συγκροτείται στη βάση των τωρινών και μελλοντικών του διεκδικήσεων για μια ζωή αξιοπρεπή και περήφανη όπως αξίζει στους αγώνες του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το