Τοπικά

Αποχωρήσεις κι αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ένταση, αντιδράσεις κι αποχωρήσεις, προκλήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου είχαν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις, μία ειδική για τον ισολογισμό και μία τακτική με διάφορά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στην ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό, παρουσία και ορκωτού λογιστή, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο σύμβουλος της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Δημ. Τσιμπανάκος ρώτησε τι εννοεί η εισήγηση του ορκωτού όταν λέει για μη προσδιορισμό στοιχείων λόγω έλλειψης στοιχείων κι αν αρνήθηκαν υπάλληλοι να δώσουν στοιχεία, με τον Δήμαρχο να απαντά “κουράστηκα με την παραπληροφόρηση λάσπη σπέκουλα γιατί αν αρνήθηκαν οι υπηρεσίες να δώσουν πληροφορίες να τους περάσω πειθαρχικό”. Ο ισολογισμός αφορά στη διαχειριστική περίοδο από 1.1.2020 έως 31.12.2020, κατά την οποία σύμφωνα με την εισήγηση, τα έσοδα ήταν 54.113.827,65 ευρώ και τα έξοδα 51.595.044,59 ευρώ.

 

Ενημέρωση με αποχωρήσεις

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο Δήμαρχος, απάντησε σε επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, για τα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους και για τις ιατρικές εξετάσεις εργαζομένων. Ανέφερε ότι ήδη βγήκε ο διαγωνισμός και θα δοθούν σε είδος κι όχι σε χρήματα όπως έγινε το 2017 κι αφορούσε και σε παλαιότερα έτη, ενώ όσον αφορά στους εμβολιασμούς των εργαζομένων, επικαλέστηκε επιστολή γιατρού για την προμήθεια εμβολίων ηπατίτιδας Α, σύμφωνα με το οποίο, από 1ης Ιουλίου 2019 έγιναν μόλις 23 εμβολιασμοί και μάλιστα σε μια εποχή έξι μήνες πριν τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα εμβόλια να λήξουν. Όπως είπε «Όταν κάνουν επιστολές οι εργαζόμενοι, η Δ.Α. δεν εκτίθεται οι ίδιοι εκτίθενται . Τα εμβόλια υπήρχαν εκεί».

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων και στα όσα είχε υποστηρίξει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» Απ. Παπαδούλης, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως γνωστοποίησε με εγγραφό του προς το Προεδρείο. Σχολιάζοντας είπε ότι «Με σπέκουλα και με λάσπη, δεν είναι αντιπολίτευση και τρόπος να με χτυπήσετε εμένα. Είστε εκτεθειμένοι απέναντι στην κοινωνία» επικαλούμενος πρακτικό της οικονομικής επιτροπής για τους διαγωνισμούς για το πάρκινγκ που δεν υπήρχε ανταπόκριση, κάνοντας μάλιστα, παραλληλισμό με την παραίτηση του Προέδρου της Super League και τη στάση που κράτησε ο ίδιος. «Κοιτάξτε να αλλάξετε ρότα. Είμαστε ανοιχτοί ελάτε να καταθέσετε πρόταση. Το πάρκινγκ ολοκληρώθηκε Δημιουργούμε έργα προς όφελος πολιτών κι αν τα οικονομικά του Δήμου είναι καλά θα το διαθέσουμε δωρεάν για τους πολίτες» τόνισε.

Σχολιάζοντας ανακοινώσεις και δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” κ. Ιασ. Αποστολάκη για τη Λάρισα και το Βόλο, τον προέτρεψε να μετακομίσει στη Λάρισα, με την παράταξη του κ. Αποστολάκη να αποχωρεί. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Open mall και στις ενέργειες του Δήμου Βόλου «Ο Δήμος ήταν 100% έτοιμος, χρειαζόταν 77 επιχειρήσεις, που υπήρχαν, για να ενταχθεί, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του Εμπορικού Συλλόγου, γυρνούσε όλα τα μαγαζιά και απέτρεπε τους καταστηματάρχες να μπουν στο πρόγραμμα. Αυτοί κάνανε κακό όχι εμείς και το κυκλοφοριακό έχει βελτιωθεί κατά 40 – 50%. Ελάτε και καταθέστε προτάσεις» είπε.

Επιστρέφοντας στην αίθουσα ο κ. Αποστολάκης και οι σύμβουλοι της παράταξης, επικράτησε ένταση με τον Δήμαρχο με απίστευτες εκφράσεις, ενώ στην κόντρα και στους διαπληκτισμούς συμμετείχαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ένταση επικράτησε και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να λέει στον κ. Αποστολάκη να προσέξει την συμπεριφορά του. Η παράταξη του κ. Αποστολάκη αποχώρησε εκ νέου, ενώ αποχώρησε και η παράταξη της ΛΑΣ με τον επικεφαλής Απ. Ριζόπουλο να δηλώνει ότι «Δεν μπορούμε να μείνουμε σε ένα συμβούλιο με  τέτοιες εκφράσεις – οχετός».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Το μυστήριο με το φορτίο του «Raptor» που βυθίστηκε – Το σενάριο με το λαθρεμπόριο όπλων

Τα μυστικά που πήρε μαζί του στον βυθό της θάλασσας το φορτηγό πλοίο Raptor που…

28 Νοεμβρίου 2023

Μαγική η φωταγώγηση του Βόλου για τα Χριστούγεννα – Δείτε φωτογραφίες

Μία ιδιαίτερη βραδιά σήμερα το βράδυ για τον πολύπαθο Βόλο, που μετά τις δύο μεγάλες…

28 Νοεμβρίου 2023

Γαλλία: Βάζει «φρένο» στο κάπνισμα αυξάνοντας την τιμή ενός πακέτου στα 12 ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν τα επόμενα χρόνια οι Γάλλοι καπνιστές, που θα…

28 Νοεμβρίου 2023

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα «κόκκινα» δάνεια – «Ναι» από ΝΔ, καταψήφισαν τα κόμματα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο…

28 Νοεμβρίου 2023

Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11»

Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αποχωρησάντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ορίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα…

28 Νοεμβρίου 2023

Γλυπτά του Παρθενώνα – «Το Βρετανικό Μουσείο να δανείσει τα Μάρμαρά του στο Μουσείο Ακρόπολης, πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον», γράφουν οι Times

Σε σημερινό δημοσίευμά τους, οι «Times» της Βρετανίας χαρακτηρίζουν «εύγλωττο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παίρνοντας θέση…

28 Νοεμβρίου 2023