Ελλάδα

Αποχώρησαν οι αντιεξουσιαστές από τη Νομική

mat-nomiki
Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθήνας οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που από το πρωί είχαν περικυκλώσει τη σχολή έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.
Η λύση δόθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και των φοιτητικών συλλόγων με τους αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση.
Η πολυήμερη κατάληψη της Σχολής προκάλεσε νωρίτερα την εκ νέου παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία σε ανακοίνωσή της ζητούσε λήψη δράσης από την ΕΛΑΣ για την αποτροπή νέων επεισοδίων.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ανέφερε ότι «με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται, με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, επαναλαμβάνουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/3/2015 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου , αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».
Επίσης, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν και οκτώ προσαγωγές ατόμων, τα οποία είχαν αναρτήσει πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο διαμαρτύρονταν για τις φυλακές τύπου Γ’ , εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας που είναι καταδικασμένοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και έθεσαν υπό κατάληψη το κτίριο της Νομικής Σχολής το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με αιτήματα.την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ’.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το