Τοπικά

Αποχή από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Tην αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια έως ότου υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους, αποφάσισε ομόφωνα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζει ότι συμφωνεί απόλυτα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία έχει ώς εξής:

Έχει αποδειχτεί και στην πράξη ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση) επιμένει σε συνθήκες λοκνταουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, με άδειες ειδικού σκοπού (που το ίδιο το Υπουργείο έχει αποφασίσει) να προχωρήσει τη διαδικασία για τις Αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος παρότι έχει ενημερωθεί για την αντίθεση της Ομοσπονδίας και του έχει ζητηθεί συνάντηση, αυτός αρνείται πεισματικά να συναντηθεί παραμένοντας και σε αυτό το θέμα απαξιωτικός απέναντι στους εργαζόμενους.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν προάγει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και επιχειρεί να βάλει από την πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία και από αυτή τη σκοπιά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεδομένων δε των συνθηκών, που συνδέονται με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών οργάνων, όπως στην περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ζητάμε:
Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.
Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Με βάση την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη σε όλη τη χώρα να υπερασπιστούν τις συλλογικές διαδικασίες και να αναλάβουν οι ίδιοι την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε περίπτωση μη επίσημης αναβολής τους.
Η διαχρονικά προκλητική στάση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και το θέμα των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων είτε μέσα από τα τερτίπια του Υπουργού Εσωτερικών είτε μέσα από την πρόθεση συνολικά της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου θα βρει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι τους.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το