Τοπικά

Αποχετευτικό δίκτυο θα αποκτήσει ο Πλάτανος Αλμυρού

Τον Μάιο του 2018 συντάχθηκε η οριστική μελέτη του έργου «∆ίκτυο Αποχέτευσης Πλατάνου» µε αντικείμενο την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και το έργο δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο οικισμός του Πλατάνου βρίσκεται νοτιοανατολικά και σε κοντινή απόσταση από τον Αλμυρό, επί της επαρχιακής οδού Αλμυρού – Πτελεού. Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 38-56 μέτρων.

Η ρυμοτομία του οικισμού είναι ομοιόμορφη με ομαλές κλίσεις σχεδόν σε όλο το μήκος. Το έργο περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων, το αντλιοστάσιο λυμάτων και τον καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα στον Αλμυρό για να καταλήξουν στη συνέχεια στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αλμυρού. Το συνολικό μήκος του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού θα είναι 6,077km. Ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων θα έχει μήκος 3,77 km.

Ο καταθλιπτικός αγωγός θα ξεκινάει από το αντλιοστάσιο που χωροθετείται νοτιοανατολικά του οικισμού και καταλήγει σε φρεάτιο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του Αλμυρού.
Ο προϋπολογισμός της επικαιροποιημένης μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Αλμυρού ανέρχεται στο ποσό των 2.800.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το