Αθλητισμός

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Βόλος με 0-2 από τον ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε η πορεία του Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδος. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και αποχαιρέτησαν τον θεσμό (είχαν χάσει και με 1-0 στην Τούμπα στο πρώτο ματς). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Πανσερραϊκό.

Ο Βολιώτης άσος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κωνσταντέλιας, με ένα φοβερό σε εκτέλεση γκολ άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο» στο 17ο λεπτό, με τον Στέφαν Σβαμπ στο 73’ να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το ματς δεν ήταν καλό από πλευράς ποιότητας, με τον ΠΑΟΚ να είναι σαφώς καλύτερος του Βόλου και να παίρνει δίκαια το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του Βόλου με τερματοφύλακα τον Κόβατς (ντεμπούτο με την κυανέρθρη φανέλα). Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ασλανίδης και το αριστερό ο Κίτσος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Γκλάβτσιτς και Τρουϊγέ, με τους Ντέλετιτς και Καραγιάννη να είναι οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί. Ο Μπαρτόλιο αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Z. Zίφκοβιτς, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης και Ράφα Σοάρες. Οι Τσιγγάρας και Σβαμπ αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ντεσπόντοφ και Μάρκος Αντόνιο να είναι οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί και τον Κωνσταντέλια να παίζει πίσω από τον Τόμας.

 

Σκόραρε ο Κωνσταντέλιας

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια και ουσιαστικά να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση. Έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει τέσσερις τελικές προσπάθειες, μία στο στόχο, αυτή από την οποία προήλθε το γκολ.

Ο Βόλος από την πλευρά του είχε την πρώτη τελική στο ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σιέλη να πιάνει αδύναμη κεφαλιά και τον Ζίφκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ο Λόπεθ άφησε στον πάγκο τους Λούνα, Κόμπα και Μωραΐτη, ενώ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ως βασικούς τους Κόβατς και Καραγιάννη, ενώ μετά από αρκετό καιρό ο Μπερτόλιο πήρε θέση βασικού.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη, μπήκε με όρεξη στο ματς, με τον Κωνσταντέλια να έχει διάθεση και να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των φιλοξενουμένων. Στο 3’ ο Τόμας δέχθηκε ωραία πάσα από τον Κωνσταντέλια και μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόβατς. Στο 10’ ήταν η σειρά του Σοάρες να απειλήσει το τέρμα του Βόλου, με τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ να σουτάρει με δύναμη στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς.

Η τρίτη τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο ματς ήταν και η…. φαρμακερή. Ο Κωνταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε από τα αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και με ένα πολύ όμορφο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κόβατς, γράφοντας το 0-1.

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ο Βόλος ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, ωστόσο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Ζίφκοβιτς.

Στο 29’ είχαμε ωραία συνεργασία του Ράφα Σοάρες με τον Τόμας, με τον δεύτερο να πιάνει ένα δυνατό σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε, τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες, σ’ ένα ήσυχο γενικά παιχνίδι στο παγωμένο Πανθεσσαλικό.

 

Ο Σβαμπ το 0-2 για τον ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 67’ δεν υπήρχε κάποια τελική προσπάθεια μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ έχοντας το 1-0 υπέρ του έκανε διαχείριση παιχνιδιού, ενώ και ο Άνχελ Λόπεθ, βλέποντας πως η πρόκριση είχε χαθεί, ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού για τον Βόλο το ντεμπούτο του Λούκα Ράσιτς, με τον Δανό κεντρικό αμυντικό, που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τους «κυανέρυθρους» να αγωνίζεται στα τελευταία 20 λεπτά.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 67’, με τον Κόμπα να απειλεί από κοντά και τον Ζίφκοβιτς να παραχωρεί κόρνερ με τα πόδια, σώζοντας την εστία του από βέβαια παραβίαση. Στο ίδιο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Καραγιάννη, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 73’. Ο Σάστρε από την τελική γραμμή από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Κωνσταντέλιας έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε, με τον Σβαμπ να γίνεται κάτοχος και με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς ήταν τυπική διαδικασία, παρόλα αυτά είχαμε τρεις τελικές προσπάθειες για γκολ. Στο 90’ σε σουτ του Κόμπα ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 92’ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3. Ο Σβαμπ απέναντι από τον Κόβατς δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Βόλου, ο οποίος σταμάτησε το σουτ του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Τέλος, στο 93’ μακρινό σουτ του Μωραΐτη μπλόκαρε εύκολα ο Ζίφκοβιτς.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, περνώντας εύκολα από τον Βόλο.

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) Κούλα Χασάν (Ξάνθης).
4ος διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες: Σβαμπ

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Ασλανίδης, Κίτσος, Σιέλης (62’ Ράσιτς), Καλογερόπουλος, Γκλάβτσιτς (71’ Λούνα), Τρουϊγέν (82’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (62’ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46’ Μωραΐτης).
ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίφκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (70’ Μεϊτέ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (70’ Α. Ζίφκοβιτς), Μάρκος Αντόνιο (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας  (81’ Μουργκ), Τόμας (78’ Τζίμας).

 

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024