Τοπικά

Από τους ναούς η διάθεση δεκατιανού σε 250 άπορους μαθητές της Μαγνησίας

Από τους Ναούς θα γίνεται η σίτιση των 250 περίπου μαθητών Μαγνησίας που λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται, λαμβάνουν βοήθεια για το δεκατιανό τους από την τοπική εκκλησία.
Το κλείσιμο των σχολείων για δεκαπέντε μέρες, προκειμένου να αποτραπεί η μεγάλη διάδοση του κορωνοϊού προκάλεσε ένα ακόμη ζήτημα εκτός από τη διδασκαλία, που αφορούσε στη σίτιση των άπορων μαθητών.
Στη Μαγνησία υπάρχουν πολλές δεκάδες μαθητών οι οποίοι λαμβάνουν το δεκατιανό από τους κατά τόπους Ναούς. Είναι οι μαθητές που οι γονείς λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να τους το εξασφαλίσουν, με αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί τοπικοί φορείς για την ανακούφιση της δύσκολης θέσης που έχουν περιέλθει.

Η συνήθης πρακτική είναι οι εντεταλμένοι ιερείς να μεταβαίνουν στα σχολεία και να προσφέρουν στα σχολικά κυλικεία τα σάντουιτς ή τα κρουασάν και τα κουλούρια για το δεκατιανό των παιδιών. Σε άλλες περιπτώσεις οι Ενορίες έρχονται σε συνεννόηση με τα σχολικά κυλικεία που προσφέρουν τα ίδια το φαγώσιμο και μετά οι Ναοί καταβάλλουν το χρηματικό ποσό.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η εχεμύθεια για τους μαθητές που λαμβάνουν δεκατιανό από την εκκλησία.
Μετά τη χθεσινή, όμως απόφαση να κλείσουν και τα σχολικά κυλικεία, το ζήτημα που προέκυψε, ήταν πώς θα λαμβάνουν το δεκατιανό τους οι άποροι μαθητές που ευρισκόμενοι στο σπίτι θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια ανάγκη.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «για το θέμα ενημερωθήκαμε από την ΕΛΜΕ και αμέσως ενεργήσαμε για να δούμε, πώς μπορούμε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το δεκατιανό τους από την εκκλησία οι 250 περίπου άποροι μαθητές. Έτσι μετά από συνεχή επικοινωνία του εντεταλμένου εκπροσώπου για αυτό το ζήτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ. Βασίλη Κλείτσα με τον πρωτοσύγκελο π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, προωθείται η λύση, ώστε η διάθεση του δεκατιανού να γίνεται στους μικρούς και μεγάλους μαθητές απευθείας από τους Ναούς, καθώς τα σχολικά κυλικεία θα είναι κλειστά. Μάλιστα εστάλη έγγραφο σε όλους τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τους εντεταλμένους ιερείς της κάθε Ενορίας για την άμεση εξυπηρέτηση των άπορων μαθητών».
Η εγρήγορση ήταν άμεση, καθώς δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών μονάδων και μετά την παρέλευση των δεκαπέντε ημερών, ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση για τη μη διάδοση του ιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το