Τοπικά

Από τον Βόλο στη Γαλλία για νοσηλεία ο 72χρονος ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου

Στη Γαλλία πρόκειται να μεταφερθεί για νοσηλεία σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα, που ευτυχώς δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή του, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στην παραλία Μηλιές της Αλοννήσου.
Ο ηλικιωμένος, νοσηλεύεται μέχρι στιγμής στο «Αχιλλοπούλειο» έχοντας κάταγμα στον αυχένα, αλλά και ανοιχτό κάταγμα στο πόδι εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε πάνω στο σκάφος. Ο 72χρονος φέρεται να διαθέτει διεθνή ασφάλεια υγείας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της Αλοννήσου, Χρήστο Φλωρούς, που μίλησε στη «Θ» στο πλοίο επέβαιναν συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία τραυματίστηκαν, τα δύο ελαφρά. Το ιστιοφόρο ήταν δεμένο 100 μέτρα από την παραλία και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο εκτιμάται πως η έκρηξη προήλθε από το κάνιστρο που βρισκόταν στο βοηθητικό φουσκωτό, στο πίσω μέρος του σκάφους. Εκτιμάται ότι δεν είχε ξεβιδωθεί η βίδα του κάνιστρου προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση των αναθυμιάσεων από τη βενζίνη που υπερχείλισε και από κάποιον σπινθήρα έγινε έκρηξη, μόλις ανοίχθηκε η καταπακτή.
Αμέσως ο 72χρονος μεταφέρθηκε με το πλωτό του λιμενικού στο Πατητήρι και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κ.Υ. του νησιού. Η γιατρός του παρείχε ό,τι ήταν δυνατόν και στη συνέχεια έκρινε πως έπρεπε να φύγει για το Νοσοκομείο του Βόλου. Μετά από κινητοποίηση του λιμενικού ο τραυματίας επιβιβάστηκε στο πλωτό ασθενοφόρο με κατεύθυνση τον Βόλο.
Επισημαίνεται πως οι δύο φίλοι του 72χρονου και οι υπόλοιποι επιβάτες του ιστιοπλοϊκού που έπεσαν στη θάλασσα για ασφάλεια, ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους διότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και έτσι απέφυγαν τα χειρότερα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το