Τοπικά

Από το Υπουργείο θα διεκδικήσει χρηματοδότηση για τη μονάδα SRF ο Δήμος Βόλου – Καθολική αντίδραση από την αντιπολίτευση

Tις αντιδράσεις τους στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Δήμο Βόλο εξέφρασαν για ακόμη μία φορά οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά, με τηλεδιάσκεψη. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς ο Δήμος αποφάσισε να αναζητήσει χρηματοδότηση απευθείας από το Υπουργείο, όπως αναφέρθηκε.

«Έχουμε ξαναπεί ότι διαφωνούμε με τη φύση του έργου. Το θέμα είναι πως από την εισήγηση προκύπτει ότι ο Δήμος Βόλου θέλει να άρει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και θέλει να απευθυνθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Υπάρχει κάποιο έγγραφο από την Περιφέρεια με το οποίο αρνείται να το χρηματοδοτήσει και απευθύνεστε αλλού;» ρώτησε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης.
Και η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ζήτησε να πληροφορηθεί τον λόγο για τον οποίο γίνεται ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει η δημοτική αρχή. «Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε γιατί ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις σας» σημείωσε.

«Είναι μια επιλογή της διοίκησης του Δήμου. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ότι έχουμε εγκεκριμένη ΑΕΠΟ. Είναι επιλογή του Δήμου από πού θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή του» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

Την κατηγορηματική αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου στην επεξεργασία αποβλήτων για παραγωγή rdf στον ΧΥΤΑ, εξέφρασε και ο επικεφαλής Απόστολος Ριζόπουλος. «Ήδη έχουν ξεφυτρώσει άλλες δύο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Πέρα από την καύση στην ΑΓΕΤ, η περιοχή μετατρέπεται σε συλλέκτη των σκουπιδιών όλης της Ελλάδας. Πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος του βολιώτικου λαού» υποστήριξε.

Ακόμη, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι το θέμα έρχεται προς συζήτηση σε μια συγκυρία κατά την οποία έχουν δημοσιοποιηθεί οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου για τη ρύπανση στην πόλη. «Επιμένουμε στο μοντέλο ανακύκλωσης απορριμμάτων. Έχει αποδειχθεί πως όπου γίνονται αυτές οι μονάδες, είναι οικονομικά ασύμφορες και για να συντηρηθούν χρειάζονται τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων. Είναι επιλογή της δημοτικής αρχής. Υπάρχει όμως έγγραφη άρνηση της περιφέρειας να το χρηματοδοτήσει; Εκτός και αν είναι ένας τρόπος να βγει η περιφέρεια από τη δύσκολη θέση» είπε ο κ. Αποστολάκης.

Απαντώντας ο Θ. Θεοδώρου τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο από την Περιφέρεια. «Η γνωμοδότηση της Περιφέρειας είχε να κάνει με την ΑΕΠΟ. Η ΑΕΠΟ όμως έχει εκδοθεί» ανέφερε και σημείωσε πως είναι μια πολιτική απόφαση που έχει πάρει η δημοτική αρχή κατόπιν συναντήσεων στα Υπουργεία. «Από εκεί και πέρα κρινόμαστε για τις επιλογές μας» πρόσθεσε.

Το θέμα καταψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Αποστολάκη, του κ. Ριζόπουλου και του κ. Παπαδούλη.

«Ο οικοδεσπότης λείπει» διερωτήθηκε ο κ. Παπαδούλης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του απάντησε ότι λείπει. Λευκό ψήφισε η παράταξη της Νάνσυς Καπούλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το