Τοπικά

Από το σπίτι τους εργάζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λόγω κατάληψης

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χθες Πέμπτη η κατάληψη στον Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου από τους φοιτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα οι φοιτητές θα κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν, αν θα συνεχίσουν την κατάληψη.
Λόγω της κινητοποίησης στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου δεν μπορούν να εισέλθουν ούτε οι καθηγητές ούτε οι διοικητικοί υπάλληλοι.
Η κατάληψη έχει ξεκινήσει από την Τρίτη, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα είναι σε εξέλιξη αντίστοιχη κινητοποίηση και στο γραφείο της πρυτανείας στη Λάρισα.

Ο νόμος πλέον του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μεταξύ των θεμάτων όπου οι φοιτητές εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους.
Το Πανεπιστήμιο εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί μέσω τηλεκπαίδευσης, επομένως άμεση επίπτωση της κατάληψης στη διεξαγωγή των μαθημάτων δεν υπάρχει, εκτός και αν κάποιοι καθηγητές πραγματοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία από τα γραφεία τους στο πανεπιστήμιο και πλέον δυσκολεύονται.

Όσον αφορά στη διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, ο αρμόδιος αντιπρύτανης κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως «στις τρεις μέρες που διαρκεί η κατάληψη, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο και να εργαστούν. Ωστόσο εργάζονται από το σπίτι, καθώς έχουμε βρει κάποιες ψηφιακές πλατφόρμες για να διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες και εκτός γραφείων του Ιδρύματος. Γνωρίζουμε βέβαια πως αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς άλλο είναι να εργάζεται κάποιος στην υπηρεσία του και άλλο στο σπίτι. Πάντως καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην χαθούν προθεσμίες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Παράλληλα χθες οι φοιτητές πραγματοποίησαν ακόμη μια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ανάμεσα στα αιτήματα που έθεταν οι φοιτητές, ήταν:
-«Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Να ανοίξουν οι σχολές τώρα με όλα τα μέτρα προστασίας.
-Να μην εφαρμοστεί ο νομός Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και κανένα αντιδραστικό νομοσχέδιο
-Δημοσιά δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό
-Λεφτά για παιδεία και υγειά και όχι για αστυνομία και πολεμικούς εξοπλισμούς
-Καμία σκέψη για εφαρμογή της αξιολόγησης και τη σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων!
-Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ με των ιδιωτικών κολλεγίων.
-Κανένα κλείσιμο και συγχώνευση τμημάτων στα πανεπιστήμια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το