Πολιτισμός

Από το πάθος για τη μαγειρική στην αγάπη για τη συγγραφή

Στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου παρουσιάστηκαν χθες τα βιβλία του Γιάννη Μακρόπουλου. Πρόκειται για τρία βιβλία κοινωνικού περιεχομένου με τίτλο «Οι Πηλιορείτες Κένταυροι», «Αγάπη είναι…» και «Σκόρπιες σκέψεις».
Ο κ. Μακρόπουλος κατάγεται από το Μούρεσι και στο βιβλίο του «Οι Πηλιορείτες Κένταυροι» έχει συμπεριλάβει και ύμνο-ποίημα στο βουνό.
Το τρίτο του βιβλίο «Αγάπη είναι…» χαρακτηρίζεται από το ερωτικό στοιχείο. «Αναφέρεται στο σύνολό του στον έρωτα. Πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων και εξιστορεί τι μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι ή σε κάποιον που αγαπάει. Μεταξύ των σελίδων υπάρχει και αναφορά στον χωρισμό» δήλωσε ο κ. Μακρόπουλος.
Και τα τρία βιβλία του αποτελούν μυθοπλασία. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, η συγγραφή τους έγινε σε διάστημα 11 μηνών. «Έγραψα το πρώτο, ήρθε το δεύτερο και στη συνέχεια μου έρχονταν λέξεις που έπρεπε να γραφούν στο πρώτο» ανέφερε, ενώ δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος του είναι η συγγραφή ενός βιβλίου μαγειρικής.
Είναι συνταξιούχος μάγειρας με 38 χρόνια εργασίας. Εργάστηκε σε 18 ελληνικά νησιά, στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Λεμεσό. «Πριν από έναν χρόνο δεν είχα γράψει τίποτα. Μετά ξεκίνησε η συγγραφή» πρόσθεσε ο κ. Μακρόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το