Πολιτισμός

Από το Παλέρμο στο Ορφανοτροφείο Βόλου… Συγκινητική ιστορία στην «Πριγκίπισσα της Μοναξιάς» της Μάγδας Πανώρια

Η ιστορία μιας κοπέλας από το Παλέρμο που βρέθηκε στον Βόλο και το Ορφανοτροφείο εκτυλίσσεται στο μυθιστόρημα «Πριγκίπισσα της Μοναξιάς», της συγγραφέα Μάγδας Πανώρια. Το βιβλίο παρουσιάστηκε χθες στον χώρο εκδηλώσεων του Ιδρύματος, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων.
Μιλώντας στη «Θ» η συγγραφέας τόνισε πως «το βιβλίο διαδραματίζεται στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και γενικότερα στην πόλη με πολλές περιγραφές στο Πήλιο και τη γύρω περιοχή. Περιγράφει την ιστορία μιας κοπέλας που έχει έρθει από το Παλέρμο και βρέθηκε ξαφνικά μόνη της στο Ορφανοτροφείο. Εδώ συνοδοιπόροι στη ζωή της είναι ένα άτομο με νοητική ανεπάρκεια, αργότερα ένας γοητευτικός άντρας. Το βιβλίο έχει ένα κοινωνικό μήνυμα για τη δουλειά που γίνεται μέσα στο Ορφανοτροφείο και τους ρόλους που διαδραματίζει ο κάθε υπάλληλος, καθώς και το πως μπορούν να εκπαιδεύσουν ένα παιδί με νοητική ανεπάρκεια, να μάθει να αυτοσυντηρείται ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της αναπηρίας του. Επίσης, πως μπορούν οι ξένοι άνθρωποι να το αγκαλιάσουν, να μάθουν τον θεσμό της οικογένειας μέσα από ένα Ίδρυμα και στη μετέπειτα ζωή τους όλες τις αξίες τους».

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός- συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, εκπαιδευτικός-συγγραφέας επισήμανε πως «πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο περιγράφει τη ζωή της βασικής ηρωίδας, αλλά στη συνέχεια αποκτά ένα κινηματογραφικό ρυθμό, καθώς αναφέρεται σε γεγονότα της Μαφίας, αλλά και στην αναζήτηση της ζωής ενός ανθρώπου και του παρελθόντος του».
Να αναφερθεί ότι για το βιβλίο μίλησαν ακόμη η Σοφία Νικολάου, κοινωνιολόγος και ο Γιάννης Κρανιάς, από τις εκδόσεις Εντύποις.
Να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρχε κουμπαράς για ενίσχυση του Ιδρύματος, ενώ συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.
Η συγγραφές Μάγδα Πανώρια γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως Διοικητικό Προσωπικό στο ΝΠΔΔ ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης και στην υπηρεσία Βοήθεια Στο Σπίτι.
Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ακρωτηριασμένες Ψυχές» από τις εκδόσεις Εντύποις. Η «Πριγκίπισσα της Μοναξιάς» κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, επίσης από τις εκδόσεις Εντύποις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το