Τοπικά

Από το Λονδίνο στο Ν. Πήλιο με αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

 

Μετρώντας πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πήλιο, ο Κρις και η Κάθριν Γουίκς από την Αγγλία, έχουν εγκατασταθεί από 2005 στην περιοχή Ράντι, μεταξύ Προμυρίου και Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο και απολαμβάνουν, όχι μόνο της ομορφιές της περιοχής, αλλά και την ηρεμία που προσφέρει ο ευλογημένος τόπος του Πηλίου.

Ο Κρις συνταξιούχος αστυνομικός εργάζονταν στην αστυνομία στον Τάμεση, διανύοντας κάθε μέρα μία ώρα απόσταση για να πάει στη δουλειά του κι άλλη μία ώρα για να επιστρέψει, ενώ η σύζυγός του Κάθριν, εργάζονταν ως γραμματέας σε νοσοκομείο.
Αρχικά επισκέφτηκαν το Πήλιο για διακοπές το 2001 και αποφάσισαν να έρθουν να κατοικήσουν στην περιοχή, όπως και το έκαναν το 2005.
Αγόρασαν ένα κτήμα, χτίσανε το σπίτι τους και φτιάξανε ένα καλύβι, μεταξύ Προμυρίου και Πλατανιά κι έκτοτε απολαμβάνουν μία ήσυχη κι όμορφη ζωή.
Όπως αναφέρουν «Ήρθαμε στον Πλατανιά για διακοπές και ενθουσιαστήκαμε από το τοπίο και τη φύση, τον κόσμο, τη θάλασσα. Μας άρεσαν όλα και αποφασίσαμε να περάσουμε όλη μας τη ζωή εδώ. Είναι απλή η ζωή εδώ και αυτό είναι που μας άρεσε από την πρώτη στιγμή».
Τον χειμώνα ασχολούνται με τις καλλιέργειες που έχουν στο κτήμα τους, ελαιόδενδρα κ.ά. και το καλοκαίρι με το ιστιοπλοϊκό τους κάνουνε ιστιοπλοΐα και πεζοπορίες στα καλντερίμια, τα οποία και οι ίδιοι καθαρίζουν εθελοντικά.
Μάλιστα ο Κρις και η Κάθριν ήταν από τους πρωτεργάτες των Φίλων των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου του συλλόγου που έχει συσταθεί, φροντίζοντας και καθαρίζοντας τα καλντερίμια συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής και στον περιπατητικό τουρισμό. «Η ενασχόλησή μας με τα καλντερίμια είναι εθελοντική. Παλαιότερα συμμετείχαμε πιο ενεργά. Ο πρόεδρος Κυριάκος Σταθάκης, κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε μεταξύ άλλων το ζευγάρι.
Ο Κρις και η Κάθριν ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στη χορωδία του ιδρύματος Αγγελίνη – Χατζηνίκου, που δημιούργησε το 2012 ο κ. Νίκος Αδρασκέλας, γραμματέας του Ιδρύματος.
«Νιώθουμε μεγάλη χαρά και σεβασμό για τον πολιτιστικό πλούτο» είπαν ο Κρις και η Κάθριν, συμπληρώνοντας ότι ενώ πριν την πανδημία η χορωδία αριθμούσε περί στα 40 άτομα, μετά την πανδημία, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σχεδόν στο μισό.
Εκτός από εθελοντική δράση, το ζευγάρι έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική προσφορά κι όταν ενημερώθηκε ότι χρειάζεται η χορωδία ένα πιάνο κινητοποιήθηκε άμεσα και ρωτώντας φίλους της περιοχής συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά του.
Να σημειωθεί ότι ο Κρις έχει δύο παιδιά, μία κόρη 36 ετών κι έναν γιο 39 ετών, ενώ έχει και μία εγγονή. Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται «Μιλάμε με τα παιδιά μέσω βιντεοκλήσεων. Η κόρη με την εγγονή έχουν έρθει και τους άρεσε πάρα πολύ ο τόπος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το