Τοπικά

Από το «κίτρινο» στο απαγορευτικό… Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων η προηγούμενη για τη Μαγνησία 

Μια εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία ήταν η περασμένη που ζήσαμε στη Μαγνησία, καθώς εκεί που οι κάτοικοι κινούνταν ελεύθερα και χωρίς μάσκες τελικά από προχθές η περιοχή, όπως όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο απαγορευτικό με τις εικόνες της περασμένης Άνοιξης να έχουν επιστρέψει.
Βέβαια η μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο είχε και ενδιάμεσους σταθμούς, απόρροια της αύξησης των κρουσμάτων και στη Μαγνησία.

Την περασμένη Κυριακή η Μαγνησία βρισκόταν στην «κίτρινη» ζώνη του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Αυτό σήμαινε ότι οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα και χωρίς μάσκες στους ανοικτούς χώρους και όλοι οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας λειτουργούσαν κανονικά. Μάλιστα ο πολύ καλός καιρός το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε δημιουργήσει και μια αίσθηση καλοκαιρινής αύρας με τα καταστήματα εστίασης ακόμη και στα παραλιακά θέρετρα να γεμίζουν από κόσμο.

Ωστόσο στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια επιφύλαξη, καθώς για πρώτη φορά στο νομό τα κρούσματα είχαν πάρει την ανιούσα με 60 περιστατικά μέσα σε δύο ημέρες από τα πολύ λιγότερα κρούσματα που παρατηρούνταν στο νομό όλες τις προηγούμενες μέρες
Άλλωστε μεταξύ σοβαρού και αστείου στις παρέες έμπαιναν ερωτήματα για πόσες μέρες ακόμη και πίνουμε τον καφέ μας έξω.
Οι ανησυχίες δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν και την Δευτέρα νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι η Μαγνησία περνούσε στην «κόκκινη» ζώνη που σήμαινε πως από την Τρίτη η εστίαση έκλεινε, όλοι θα φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ότι η κίνηση από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα απαγορευόταν, εκτός εξαιρέσεων.

Για τέσσερις μέρες ο νομός βρέθηκε σε ένα μίνι lockdown. Ο κόσμος άρχισε σταδιακά να μαζεύεται, βλέποντας παράλληλα ότι και τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονταν, μάλιστα είχε ακουστεί ότι και η Μαγνησία κινδύνευε να μπει πρόωρα σε ένα lockdown, όπως συνέβαινε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.
Τελικά ήρθαν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού την Πέμπτη για το γενικό απαγορευτικό από το Σάββατο σε όλη τη χώρα για να φέρουν στην πόλη εικόνες του περασμένου Μαρτίου. Την Παρασκευή οι Βολιώτες βγήκαν μαζικά στην αγορά για τα τελευταία ψώνια και οι δρόμοι γέμισαν από αυτοκίνητα.

Από προχθές Σάββατο ο Βόλος θυμίζει έρημη πόλη, όπως άλλωστε όλες ελληνικές πόλεις, και ελάχιστα είναι τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά, κυρίως από το χώρο των τροφίμων. Οι Βολιώτες και όλοι οι Έλληνες αποστέλλουν sms ή συμπληρώνουν έγγραφα για να μετακινηθούν εκτός σπιτιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το