Τοπικά

Από το ΕΣΠΑ θα απαιτηθεί χρηματοδότηση για την Πλατεία Πανεπιστημίου

Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου της διαμόρφωσης της Πλατείας Πανεπιστημίου θα καταθέσει ο δήμος Βόλου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Περιφέρειας Θεσσαλίας . Το έργο αφορά σε περιβαλλοντική αναβάθμιση του  κοινοχρήστου χώρου στο αστικό κέντρο του Βόλου, με στόχο τόσο την αύξηση των θυλάκων πρασίνου και των χώρων αναψυχής στο κέντρο της πόλης, όσο και την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 700.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
Η πλατεία Πανεπιστημίου βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και περιβάλλεται από τέσσερις δρόμους: την οδό Ερμού, πολυσύχναστος εμπορικός πεζόδρομος, όπου έχει πρόσωπο και το κτίριο του Πανεπιστημίου (πρώην Ματσάγγου), την οδό Δημητριάδος, η κυριότερη οδική αρτηρία εξόδου από την πόλη, την οδό Παύλου Μελά, αυτοκινητόδρομος με αρκετά συχνή κυκλοφορία και την οδό Μακεδονομάχων (πεζόδρομος). Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο δήμος Βόλου, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, η  διαμόρφωση της πλατείας έχει σαν στόχο, την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί διάφορες χρήσεις, όπως ο περίπατος, η ανάπαυση, η συγκέντρωση πλήθους για συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις και γενικότερα, κάθε είδους εκδηλώσεις και, φυσικά, θα είναι προσιτός από όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Οι ανάγκες και τα προβλήματα που καλύπτει, αφορούν στη διαχείριση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και στη πρόληψη αυτών στα οικιστικά κέντρα, στην προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής, στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και της λειτουργίας της, στη βελτίωση της ελκυστικότητας της πόλης όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους διερχόμενους επισκέπτες του και γενικότερα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι το 2011 κατατέθηκε από αρχιτέκτονες του πανεπσιτημίου Θεσσαλίας στον δήμο Βόλου δωρεάν προμελέτη για την αξιοποίηση της πλατείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το