Κόσμος

Από τις πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως τα Σκόπια

Tα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατούν στα Σκόπια, καταδεικνύει έρευνα της ελβετικής εταιρείας AirVisual. Η έρευνα κατατάσσει την πρωτεύουσα της πΓΔΜ στις πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως. Τα Σκόπια βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στη θέση με τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις στον πλανήτη, αφήνοντας πίσω πόλεις όπως η Σαγκάη στην Κίνα, που είναι και από τις πιο πυκνοκατοικημένες παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Δευτέρας η ρύπανση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Κι αυτό γιατί άγγιξε τις 220 μονάδες στον δείκτη ποιότητας του αέρα.
Τον συγκεκριμένο δείκτη έχει εφεύρει η υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται για την μέτρηση της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα. Ο δείκτης AQI χωρίζεται σε έξι κατηγορίες και όταν η μέτρηση ξεπεράσει τις 300 μονάδες, υποδεικνύει ότι ο αέρας έχει γίνει επικίνδυνος. Αντίστοιχα, όταν η μέτρηση πέσει κάτω από τις 50 μονάδες, ο εισπνεόμενος αέρας είναι καθαρός.

Η αντίστοιχη μέτρηση για την Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας δεν ξεπέρασε τις 32 μονάδες του σχετικού δείκτη, ενώ καμία ελληνική πόλη δεν βρίσκεται μέσα στις 85 πιο μολυσμένες πόλεις στον πλανήτη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το