Τοπικά

Από την Ορεστιάδα στον Βόλο σε αναζήτηση εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών

Aπό τα Ρίζια Ορεστιάδας στον Έβρο βρέθηκε στον Βόλο για τις σπουδές της στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης η 23χρονη Βασιλική Παπαδημητρίου και χθες πήρε το πτυχίο της με βαθμολογία 7,56/10.
«Μου αρέσει πολύ το επάγγελμα που επέλεξα γιατί μου αρέσουν τα παιδιά. Αυτό το διαπίστωσα και στην πρακτική που έκανα σε ένα ιδιωτικό και σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Νομίζω ότι είμαι κατάλληλη για αυτό το επάγγελμα καθώς το αγαπάω πολύ» δήλωσε η Βασιλική μετά την αποφοίτησή της.
Η Βασιλική θέλει να εργαστεί ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στοχεύει να κάνει μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής στην Κύπρο.
Ωστόσο δεν θα επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της αλλά θα μείνει στον Βόλο και θα ψάξει εδώ να βρει δουλειά. «Τον Βόλο τον αγάπησα γιατί είναι μια υπέροχη πόλη με βουνό και θάλασσα» είπε η ίδια.
Παραδέχθηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ασχολήθηκε πιο συστηματικά με τη σχολή και τα κατάφερε. «Αυτό που θα μου μείνει από την τελευταία χρονιά είναι που μαζευόμασταν όλοι μαζί στα μαθήματα και μιλούσαμε. Το μάθημα ήταν μια ψυχοθεραπεία για μας. Παράλληλα από τα φοιτητικά χρόνια θα μου μείνουν πολύ δυνατές φιλίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το