Παραπολιτικά

Από τη “μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου” στη “μεγάλη ντροπή του ποδοσφαίρου”

Το Σάββατο γράφτηκε στο Πανθεσσαλικό μια ακόμη μαύρη σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη κανένας δεν έχει ψελλίσει κάποιες λέξεις αυτοκριτικής, πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Η διοργανώτρια ΕΠΟ, με μια μνημειώδη ανακοίνωση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που υποτίθεται ότι ανέλαβε να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και που θα έπρεπε από το Σάββατο το βράδυ σύσσωμη να έχει παραιτηθεί, ανακοίνωσε προκλητικά ότι “το ποδόσφαιρο νίκησε τις αθλιότητες”!
Οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν μια συγνώμη για την εγκληματική δράση των οργανωμένων στρατών μίσους και βίας. Η ανοχή, επί σειρά ετών, των μεγαλοπαραγόντων όλων των ομάδων γιγαντώνει και αποθρασύνει τα αποβράσματα που φωλιάζουν στα γήπεδα.
Η Αστυνομία ανακάλυψε ότι “τους χούλιγκαν δεν μπορείς να τους έχεις καμία εμπιστοσύνη” και διείδε … ξένο δάκτυλο. Άξιοι!
Ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Η λέξη ευθιξία είναι και σε αυτούς άγνωστη!
Και ο Μπέος, αμετανόητος, κατακεραυνώνει “τους κακομοίρηδες και τους μίζερους” που δεν λένε να συμφωνήσουν μαζί του ότι “με άριστα το δέκα πήραν εννιά σε όλα τα επίπεδα”! Στο δικό του κόσμο φαίνεται πως οι εικόνες ντροπής απέχουν μόλις μία μονάδα από το άριστα.
Ο Βόλος ευτυχώς δεν περίμενε τον Μπέο και τον τελικό του Σαββάτου. Έχει μεγάλη παράδοση από επιτυχή διοργάνωση σπουδαίων -ακόμη και παγκόσμιων- αθλητικών γεγονότων, διαθέτει αθλητικές υποδομές όσες λίγες πόλεις και είναι βέβαιο πως μπορεί και πολύ καλύτερα. Και αυτό σίγουρα θα γίνει στο μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το