Τοπικά

Από τα Λύκεια της περιφέρειας η μεγαλύτερη συμμετοχή στα μαθήματα

Από τα Λύκεια της περιφέρειας Μαγνησίας προήλθε για δεύτερη συνεχή μέρα η μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών στα μαθήματα τα οποία σημειωτέον ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα μετά από δύο μήνες διακοπής λόγω της πανδημίας.
Πάντως χθες καταγράφηκε μείωση 10% των προσερχόμενων μαθητών για να παρακολουθήσουν τις διδασκαλίες. Ειδικότερα χθες μετέβησαν στα σχολεία οι φοιτούντες οι οποίοι δεν είχαν προσέλθει τη Δευτέρα, καθώς βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ η κάθε Γ’ Τάξη Λυκείου έχει χωριστεί σε δύο μεγάλες ομάδες που προσέρχονται στα μαθήματα εναλλάξ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το 44,55% των μαθητών της Γ’ Λυκείου προσήλθε χθες για μάθημα στα σχολεία της Μαγνησίας. Οι περισσότερες απουσίες καταγράφηκαν στις αστικές περιοχές του Βόλου, ενώ στις ημιαστικές το ποσοστό προσέλευσης έφθασε ακόμη και το 71,33%.

Επισημαίνεται πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας καθημερινά καταγράφει τις παρουσίες των μαθητών.
Δύο είναι οι κύριοι λόγοι μείωσης στην προσέλευση των μαθητών. Ο πρώτος είναι πως αρκετοί μαθητές αξιοποίησαν τη δυνατότητα με τη βεβαίωση-δήλωση ότι έχουν στο σπίτι τους συγγενικό πρόσωπο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και έτσι δεν θα είναι εφικτή η παρουσία τους στο σχολείο.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως αρκετοί μαθητές μετέβησαν προχθές στα Λύκεια και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες με την αίτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε αξιοποιώντας και τη ρύθμιση με τις μπόλικες απουσίες που μπορούν να κάνουν ακόμη, παρέμειναν σπίτι.
Πάντως από τους διευθυντές αναφέρεται πως παρότι οι συνθήκες είναι ασφαλείς και πάρθηκαν όλα τα μέτρα, εντούτοις η προσέλευση των μαθητών μέχρι μεθαύριο Παρασκευή μπορεί να έχει μειωθεί και άλλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το