Τοπικά

Από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας στις Ιατρικές Σχολές της χώρας

Σε περιζήτητες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατάφεραν να εισαχθούν αρκετοί επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας. Δεκάδες υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων Μαγνησίας, συνδυάζοντας την τεχνική κατάρτιση με τη θεωρητική μόρφωση, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις με την ελπίδα της εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάτι που τελικά πέτυχαν.

1ο ΕΠΑΛ Βόλου
Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ο Σταύρος Ανδραδόπουλος από τον τομέα Πληροφορικής κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι το τρίτο παιδί, με τα άλλα δύο να είναι ήδη φοιτητές και να ακολουθεί μια ακόμη αδελφή που είναι στη Γ’ Γυμνασίου.
Ο Ηλίας Πακάκης από τον τομέα Οικονομίας Διοίκησης πέρασε στο τμήμα που επιθυμούσε και συγκεκριμένα σε αυτό των Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το Γυμνάσιο επιθυμούσε να περάσει στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς ο πατέρας του έχει επιχείρηση στην Κάρπαθο και πρόκειται να δουλέψει εκεί.
Τέλος, ο Μιχαήλ Άγγελος Τσιαντάκης από τον τομέα Πληροφορικής εισάγεται στο Τμήμα Δικτύων Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

3ο ΕΠΑΛ Βόλου
Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου εκτός από τη Σμαράγδα Λιάτσικου που εισάγεται στην Ιατρική της Λάρισας ως πρώτη και η Ιωάννα Μινγκόλλα από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας πέτυχε να εισαχθεί στην ίδια σχολή. Όπως ανέφερε ήταν η πρώτη της επιλογή, επιλέγοντας τη Λάρισα θέλοντας να είναι κοντά στον Βόλο, ενώ στη γειτονική πόλη σπουδάζει και η αδελφή της. Παράλληλα η οικογένεια θα επιβαρυνθεί με ένα έξοδο για την ενοικίαση σπιτιού. «Είμαι ευχαριστημένη γιατί πέτυχα αυτό που ήθελα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπάρδας, το τρίτο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, με βαθμολογία 18.270, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο), αλλά επειδή πληρεί τα εισοδηματικά κριτήρια θα πάρει μεταγραφή για την Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί σπουδάζει η αδελφή του. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος που κατάφερε να περάσει σε Ιατρική Σχολή, γιατί ήταν κάτι που το ήθελε πολύ.
Ο Ευάγγελος Γαβριήλ Πίτσιος, ο οποίος προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια, από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, συγκέντρωσε 18.105 μόρια και εισήχθη στη Νοσηλευτική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Γιώργος Μαντζανάς από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με 17.520 μόρια πέρασε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα ως τρίτη επιλογή του. Όπως ανέφερε ως πρώτες επιλογές είχε το Τμήμα Εργοθεραπείας Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ήταν στεναχωρημένος γιατί έτσι θα είναι λιγότερα και τα έξοδα για τους γονείς του.
Η Αθανασία Σκανδάλη του τομέα Νοσηλευτικής με βαθμολογία 17.155 μόρια μπήκε στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κάτι που το ήθελε εξαρχής. «Ως πρώτη επιλογή έβαλα την Ιατρική της Αθήνας για να κάνω το χατίρι των γονιών μου άσχετα αν γνώριζα πως δεν μπορώ να τη φτάσω» σημείωσε.
Η Αικατερίνη Ηλιάνα Μιχαήλ από τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας συγκέντρωσε 17.150 μόρια και εισήχθη στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην 3η θέση πανελληνίως, έχοντάς την ως πρώτη επιλογή. Σημείωσε πως της αρέσει η νοσηλευτική, γιατί προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση.

ΕΠΑΛ Αγριάς
Στο ΕΠΑΛ Αγριάς ο Κόλα Ριβάλντο του τομέα Πληροφορικής και με βαθμολογία 15.120 κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Προγραμματισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως τρίτος, κάτι που ήταν από τις πρώτες του επιλογές. Μάλιστα αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αλβανία προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για να λάβει την ελληνική ιθαγένεια και να υπηρετήσει επίσης στον ελληνικό στρατό. Ο νεαρός έπαιζε μάλιστα ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνική ομάδα των Λεχωνίων.

ΕΠΑΛ Αλμυρού
Στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα κατάφερε να εισαχθεί ο Δημήτρης Γαλατσίδας που συγκέντρωσε μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία στο ΕΠΑΛ Αλμυρού με 18.910 μόρια. Όπως είπε οι γονείς του είναι νοσηλευτές και έτσι απόκτησε μια αγάπη για ό,τι έχει σχέση με τον τομέα της υγείας – πρόνοιας.
Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας στο Τατόι (κατεύθυνση διοικητικής και εφοδιαστικής υποστήριξης) εισήχθη ο Γιώργος Μοσχοβόπουλος του τομέα Γεωπονίας με 18.645 μόρια, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να είναι ο πρώτος πανελλαδικά στη συγκεκριμένη σχολή.
Ο Ιωάννης Μπατσαβάνος του τομέα Μηχανολογίας πέτυχε την εισαγωγή του ως τρίτος πανελλαδικά στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα, αφού η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή. Τόνισε ότι η επαγγελματική αποκατάσταση ήταν σημαντική για την επιλογή του, ενώ και η αδελφή του είναι στρατιωτικός.

ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου η Αθηνά Ζενίδη του τομέα Οικονομίας Διοίκησης συγκέντρωσε 15.625 μόρια και κατάφερε να εισαχθεί στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού της αρέσουν τα οικονομικά, ενώ ήθελε να είναι κοντά και στο σπίτι της.

Επιτυχίες από τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας

Πολλές οι επιτυχίες από ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, μαθητές των οποίων εισήχθησαν σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα:
3ο ΕΠΑΛ: Μπαντιδάκη Ελένη Λογοθεραπείας Ιωάννινα, Μπάρδας Δημήτρης Ιατρικής Ηράκλειο Κρήτη, Γούλας Δημήτρης Νοσηλευτικής Πάτρα, Κατζάγια Ζωγραφιά Νοσηλευτικής Ιωάννινα, Μακρής Ευθύμης Προσχολικής Αγωγής Αλεξανδρούπολη, Αλεξίου Δημήτρης Νοσηλευτικής Πάτρας, Πλιάτσικας Νικόλαος Φυσικής Αγωγής Κομοτηνή, Γκλάβα Τζοάννα Νοσηλευτικής Λάρισα, Νατσαρίδη Σταυρούλα Παιδαγωγικό Προσχολικής Βόλος, Σταμοπούλου Φρειδερίκη Παιδαγωγικό Προσχολικής Πάτρας, Λάμα Άγγελος Διατροφής Διαιτολογίας Τρίκαλα, Λούπας Θανάσης Νοσηλεύτικής Πάτρας, Μπεκιαράι Ρονάλντο Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Ιωάννινα 7ος, Λιάτσικου Σμαράγδα Ιατρικής Λάρισα 1η, Χαντζαρίδης Αριστείδης Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Μυτιλήνη, Χασάλλα Αλέξανδρος Προσχολικής Αγωγής Ρόδου, Χυσι Τζοέλλα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολη, Σκανδάλη Αθανασία Νοσηλευτικής ΠΑΔΑ, Χόντο Ντανιέλα Προσχολικής Αγωγής Ρέθυμνο, Μαντζανάς Γιώργος Φυσικοθεραπείας Λαμία, Κουβαράς Βασίλης Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενήσι, Ξυφάρης Γιώργος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Βόλος 1ος, Χατζηαποστόλου Αναστάσιος Γεωπονίας Άρτας 10ος, Ντόλιος Αδαμάντιος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Βόλος, Γεωργούδης Γιώργος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Βόλος, Ζήκας Κωστας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Καλαμάτας, Κουφιδάκης Χρήστος Ζωικής Παραγωγής αλιείας και Υδατικαλλιεργειών Μεσολόγγι, Συνάτικας Στέφανος Γεωπονίας Βόλος, Χατζημάρκου Γιώργος Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων Αργοστόλι 2ος, Κουσκουρίδα Σοφία Παιδαγωγικό Προσχολικής Ρέθυμνο.

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Στεργιούλα Φωτεινή Μαρία Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καβάλα, Ζενίδη Δήμητρα Αθηνά Οικονομικών Επιστημών Βόλος, Κουκουτσέλου Πολυξένη – Μαρία Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισα, Περιστεροπούλου Αναστασία Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισα, Ντούσικα Γεωργία Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών Βόλος.

ΕΠΑΛ Αλμυρού: Γαλατσίδας Δημήτριος Ιατρικής (Λάρισα), Μοσχοβόπουλος Γεώργιος Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης, Μπατσαβάνος Ιωάννης Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) – Όπλα, Γεωργουσόπουλος Νικόλαος Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.), Δημαρέλος Απόστολος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Βόλος, Λιούπης Παναγιώτης Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκη, Πάντζιος Άγγελος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας Λάρισα, Μακανίκα Αικατερίνη Νοσηλευτικής Ηράκλειο, Ραντζά Σοφία Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Βόλος, Ντούρα Ηλιάνα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία Ιωάννινα, Κιοσέ Βαλέριο Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Θεσ/νίκη, Σανοζίδη Ευτυχία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρίκαλα, Μπιντέλας Αθανάσιος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πειραιά, Φώτου Ηλίας Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Αιγάλεω, Μηλιώνης Κωνσταντίνος Συστημάτων Ενέργειας Λάρισα, Μακρυγιάννης Ιωάννης Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού Θεσ/νίκη, Βερβέρης Μιχαήλ Μηχανικών Περιβάλλοντος Αγρίνιο, Κούτρας Ευάγγελος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Χανι, Πανανός Ιωάννης Οικονομικών Επιστημών Βόλος, Γκιορντένι Βασίλ Ψηφιακών Συστημάτων Σπάρτη, Χακά Κριστίνα Κοινωνιολογίας Αθήνα – Πάντειο, Ζώγας Αχιλλέας Κοινωνιολογίας Αθήνα – ΕΚΠΑ, Τσίτογλου Παντελεήμων Οικονομικών Επιστημών Βόλος, Αθανασίου Δημήτριος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολόγγι, Σούρλας Κωνσταντίνος-Στυλιανός Οικονομικών Επιστημών Καστοριά, Γκαμαλιάς Γεώργιος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Μεσολόγγι.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στους επιτυχόντες μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 και τους εύχονται καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
Με τις επιτυχίες τους απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι κρατώντας χαμηλούς τόνους και μόνο με σκληρή δουλειά, που γίνεται στο σχολείο μας, μπορούν να επιτύχουν στους επιθυμητούς τους στόχους και όχι να αφήσουν την τύχη να αποφασίσει για το μέλλον τους.

Ρεπορτάζ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έχασε φυσιολογικά από τον Παναθηναϊκό ο Βόλος 2004

Αν και προσπάθησε για το καλύτερο ο Α.Σ. Βόλος 2004 δεν απέφυγε την ήττα με…

28 Νοεμβρίου 2023

Η συγκινητική στιγμή που τρία αδέρφια όμηροι της Χαμάς είδαν ξανά τον σκύλο τους

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Schneider στο Ισραήλ όταν τα τρία αδέρφια Μπροντούτς που αφέθηκαν…

28 Νοεμβρίου 2023

Ο Δήμος Βόλου για τις φάτνες με ζώντα ζώα

Ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του για τις φάτνες με ζώντα ζώα αναφέρει: Και φέτος…

28 Νοεμβρίου 2023

Ομιλία Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στον Βόλο

Ξεχωριστή ευλογία και τιμή συνιστά για την πόλη του Βόλου και την Τοπική μας Εκκλησία…

28 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΔ Μαγνησίας:Σταματά η συγκέντρωση από πλαστικά καπάκια

Σταματά η συγκέντρωση από πλαστικά καπάκια, όπως γνωστοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος.…

28 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση ειδών ανάγκη στη λαϊκή συνέλευση Αγ. Νεκταρίου

Την Παρασκευή 01/12 στην Λαϊκή Συνέλευση Άγιου Νεκταρίου, Θεοφίλου 9  από τις 18.00-21.00 γίνεται συγκέντρωση…

28 Νοεμβρίου 2023