Τοπικά

Από τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας κατάφεραν να πετύχουν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ (photos)

Τελείωσε η αγωνία χθες το απόγευμα  και για χιλιάδες μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της χώρας με την ανακοίνωση των βάσεων. Στη Μαγνησία διαγωνίστηκαν περίπου 350 υποψήφιοι με πολλούς να επιτυγχάνουν στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου με 17.375 μόρια την καλύτερη βαθμολογία πέτυχε η Μαρία-Ευγενία Φράγκου από τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και ο Χρίστος Παλάντζας με 15.900 μόρια στις Εφαρμογές Πληροφορικής. Η Μαρία-Ευγενία Φράγκου, που προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι το τέταρτο παιδί από τα πέντε, πέτυχε στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Ο Χρίστος Παλάντζας πέτυχε στην Πληροφορική Λαμίας, που ήταν η πρώτη του επιλογή.

Φράγκου Μαρία Ευγενία
Χρίστος Παλάντζας

2ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) συνολικά έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις έξι άτομα με την υψηλότερη βαθμολογία να πετυχαίνει ο Αντώνης Χαλβατζόγλου από τον τομέα Πληροφορικής με 9.990 μόρια, που περνά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σχολή Πλοιάρχων. Τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η κ. Βαρβάρα Παρίση, η οποία πέτυχε στη Σχολή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο Κιλκίς.

Βαρβάρα Παρίση

3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου ο Στέφανος Κότο από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας συγκέντωσε 18.730 μόρια, ο οποίος εισάγεται στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Στέφανος Κότο

Ο Θεοφάνης Παπασταθόπουλος του τομέα Υγείας και Πρόνοιας με 18.035 μόρια πέρασε στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, ενώ η Χριστίνα Μπαμπανάρα με 16.620 μόρια από τον τομέα Ιατρικά Εργαστήρια, που είναι μητέρα μιας κόρης 15 χρόνων, πέτυχε την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή στο ΤΕΙ Καρδίτσας στη Διαιτολογία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ειρήνη Μπέη, που είναι το δεύτερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, η οποία συγκέντρωσε 15.850 μόρια, εισήχθη στο Βρεφονηπιοκόμων στα Γιάννενα ως πρώτη στη σειρά.

Θεοφάνης Παπασταθόπουλος
Χριστίνα Μπαμπανάρα
Ειρήνη Μπέη

1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Ο Γιώργος Παρασκευάς από τον τομέα Μηχανολογίας με 18.480 μόρια πέρασε στο Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Βόλου ως πρώτος στη σειρά. Ο ίδιος είναι πρωταθλητής στην κωπηλασία με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνδυάζοντας το διάβασμα με την προπόνηση.

Γιώργος Παρασκευάς

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σταμάτης από τον τομέα Μηχανολογίας με 18.370 μόρια πέτυχε την εισαγωγή του στη ΣΜΥΑ (Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας), που ήταν η δεύτερή του επιλογή.

Βασίλης Σταμάτης

Ο Γιώργος Τσίρτογλου από τον τομέα Μηχανολογίας με 17.855 μόρια εισήχθη στο Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Λάρισας, που ήταν και η πρώτη του επιλογή. Ο ίδιος επισήμανε ότι συνδύασε το διάβασμα με τον αθλητισμό, αφού φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ τα συνολικά μετάλλια στην κωπηλασία που έχει κερδίσει, είναι 3 χάλκινα και 2 ασημένια, όλα στο τετραπλό σκιφ.

Γιώργος Τσίρτογλου

Ακόμη η Μυρτώ Οικονόμου από το ίδιο σχολείο από τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών που συγκέντρωσε 16.085 μόρια στα μαθήματα ειδικότητας, κατάφερε να περάσει στην πρώτη της επιλογή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνίας.

Μυρτώ Οικονόμου

Από την πλευρά της η Μαρία Παλαιολόγου από τον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με 15.945 μόρια στα μαθήματα ειδικότητας εισήχθη στην πρώτη προτίμησή της στον Βόλο στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μαρία Παλαιολόγου

Τέλος από το ίδιο σχολείο ο Γιώργος Ναούμης με 14.505 μόρια πέτυχε την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Λάρισας στο Μηχανολόγων Μηχανικών που ήταν και η πρώτη του επιλογή.

 

Γιώργος Ναούμης

2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Την υψηλότερη βαθμολογία στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας είχε συγκεντρώσει ο Δημήτρης Τσιπέλης, το δεύτερο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, από τον τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, με 19.220 μόρια, ο οποίος πέτυχε την εισαγωγή του στην Πυροσβεστική Πτολεμαΐδας, που αποτελούσε και την πρώτη του επιλογή.

Δημήτρης Τσιπέλης

Ο δεύτερος σε βαθμολογία Ηλίας Χατζής από τον τομέα Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμού με 17.946 μόρια πέρασε στην πρώτη του προτεραιότητα, στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στον Βόλο.

Ηλίας Χατζής

Ο Γεώργιος Τσινταράκης από τον τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων συγκέντρωσε 17.005 μόρια και πέρασε ως 8ος στη σειρά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σχολή Μηχανικών.

Γιώργος Τσινταράκης

Ο Δημήτρης Μαμουρέλης από το ίδιο σχολείο του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με 16.635 μόρια πέρασε ως 20ός στη σειρά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σχολή Πλοιάρχων.

Δημήτρης Μαμουρέλης

4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Ο Μιχαήλ Στυλιαρογιάννης από τον τομέα Δομικών Έργων, που συγκέντρωσε 15.565 μόρια στα μαθήματα ειδικότητας, εισήχθη ως 3ος στη σειρά και στην πρώτη του επιλογή στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

 

ΕΠΑΛ Αγριάς

Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Βαλέρια Μπαλατσούκα από τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με 17.345 μόρια, η οποία είδε τους κόπους της να αποδίδουν καρπούς, αφού εισήχθη στη δεύτερη επιλογή της στο Ρέθυμνο της Κρήτης ως οικονομολόγος.

Βαλέρια Μπαλατσούκα

ΕΠΑΛ Αλμυρού

Στο ΕΠΑΛ Αλμυρού την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Δημήτρης Μουτζούκης από τον τομέα Ηλεκτρολογίας με 18.125 μόρια, που εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων 10ος στη σειρά, η οποία ήταν και η δεύτερη επιλογή του.

Δημήτρης Μουτζούκης

Ο Γιώργος Μοσχοβόπουλος από τον τομέα Γεωπονίας με 17.320 μόρια πέρασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας, ο Νικόλαος Γεωργουτσόπουλος από τον τομέα Γεωπονίας με 16.675 μόρια εισήχθη στη Γεωπονία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, η Αθανασία Γιάννη από τον τομέα Γεωπονίας με 16.305 μόρια πέρασε στην πρώτη της επιλογή στο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στην Αθήνα και ο Δημήτρης Ματρακίδης από τον τομέα Ηλεκτρολογίας με 16.055 μόρια πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Μηχανικών Βιοϊατρικής ως 5ος στη σειρά, που ήταν και η πρώτη του προτεραιότητα.

Γιώργος Μοσχοβόπουλος
Νικόλαος Γεωργουτσόπουλος
Αθανασία Γιάννη

ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Ο Δημήτρης Ρούμπος, με 16.070 μόρια, πέρασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Μηχανικών Πληροφορικής, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία χωρίς κάποιο μάθημα σε φροντιστήριο και μόνο με τη βοήθεια των καθηγητών του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Δημήτρης Ρούμπος

Από την πλευρά της η Ειρήνη Γκοντισοπούλου εισήχθη στην πρώτη της επιλογή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Οικονομικών Επιστημών του Βόλου. Ακόμη η Αναστασία Αθανασίου περνά στην πρώτη της επιλογή στο ΤΕΙ Λάρισας στο Μηχανικών Πληροφορικής, ενώ ο Παναγιώτης Ντόβας εισήχθη και αυτός στο ΤΕΙ Λάρισας στο Μηχανικών Πληροφορικής.

Ειρήνη Γκοντισοπούλου
Αθανασία Αθανασίου
Παναγιώτης Ντόβας
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το