Τοπικά

Από το Στεφανοβίκειο είχε απογειωθεί το Απάτσι που έπεσε ανατολικά της Χαλκιδικής

Ελικόπτερο Απάτσι της αεροπορίας στρατού, κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για ελικόπτερο της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο.

Οι δύο χειριστές του κατάφεραν να διασωθούν. Το ελικόπτερο κατέπεσε περίπου στις 9 το πρωί ενώ συμμετείχε στην εθνική διακλαδική άσκηση «Σάρισα 2016».
Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το eleftheria.gr, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου είναι από τον Βόλο και ο συγκυβερνήτης  από τη Λάρισα.

 

 

Η δραματική διάσωση των πιλότων του Απάτσι -Πώς ο ένας σώθηκε από άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή των περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης σε βάθος 10 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, ο ήρωας τους βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή για την άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016», που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως δραματικά επισημαίνεται, ο ένας χειριστής γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο και για τον δεύτερο, άγνωστο εως τώρα το γιατί. Στο σημείο που είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφτασε άμεσα ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των ανδρών βούτηξε και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον δεύτερο χειριστή και να τον ανασύρει στην επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο επικρατούσε άπνοια.

Ο άνδρας έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας έτσι ώστε να επανέλθει και να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Οπως έγινε αργότερα γνωστό και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και νοσηλεία

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το