Τοπικά

Από σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια 

Από σήμερα ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.
Σε τροχιά ενδοσχολικών εξετάσεων εισέρχονται από σήμερα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.
Οι μαθητές της Γ’ Τάξης θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα. Έτσι μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουν τελειώσει οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους οι οποίοι στις 7 Ιουνίου θα έχουν να δώσουν το πρώτο μάθημα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που παραδοσιακά είναι η Νεοελληνική Γλώσσα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 6 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ επίσης με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Οι μαθητές της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου θα διαγωνιστούν σε έξι μαθήματα και οι υποψήφιοι της Β’ Τάξης ΓΕΛ σε οκτώ μαθήματα. Και για τις δύο Τάξεις οι μαθητές θα διαγωνιστούν στις ενδοσχολικές εξετάσεις σε λιγότερα μαθήματα από τις προηγούμενες χρονιές.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές των δύο πρώτων Τάξεων Λυκείου θα ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα, καθώς εδώ και λίγα χρόνια οι μαθητές Γυμνασίου διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα.
Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χθες οι διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο καθιερωμένης συνάντησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Όπως αναφέρθηκε από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, είναι σε εξέλιξη η συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι επιτροπές αποτελούνται από τον πρόεδρο, τους γραμματείς, τα μέλη και τους χειριστές του συστήματος VBI. Αυτή την περίοδο γίνονται οι δοκιμαστικές εκπομπές για την αποστολή των θεμάτων.
Το Βαθμολογικό Κέντρο για ακόμη μια χρονιά θα λειτουργήσει στο 9ο Γυμνάσιο, ενώ εκεί θα στεγάζεται και το ειδικό εξεταστικό κέντρο.
Βαθμολογητές θα είναι, όσοι καθηγητές διδάσκουν τα τελευταία δύο χρόνια τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Τα εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία θα είναι 23, εκ των οποίων τα δύο θα είναι στα ΕΠΑΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το