Κατηγορίες: Τοπικά

Από Σεπτέμβριο ο Παιδικός Σταθμός στο Νοσοκομείο του Βόλου “Θ”

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο Παιδικός Σταθμός στο Νοσοκομείο Βόλου που θα εξυπηρετήσει τουλάχιστον 50 παιδιά εργαζομένων που τώρα αναγκάζονται να τα εγγράφουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας δίδακτρα ή και να επιστρατεύουν παππούδες και συγγενείς για τη φροντίδα τους στην περίπτωση που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου έχει λάβει ήδη απόφαση για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού που θα στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Κώστας Τράγαλος τόνισε πως από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων είχε προωθηθεί το αίτημα για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο Νοσοκομείο. Εμείς ως διοικητικό συμβούλιο υποβάλαμε ξανά το αίτημα που το αποδέχτηκε η διοίκηση και σύντομα θα γίνει. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός σε χώρο που έχει βρεθεί στην παλιά πτέρυγα. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου προωθούν το όλο ζήτημα».
Ο κ. Τράγαλος εξήγησε, γιατί είναι σημαντική η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με μικρά παιδιά που αναγκάζονται να τα πηγαίνουν στους ιδιωτικούς παιδικούς Σταθμούς και να πληρώνουν ή να επιστρατεύουν τους παππούδες και τα πηγαίνουν εκεί από τις 6 το πρωί, καθώς στις 7 το πρωί θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εργασίας στο Νοσοκομείο. Από μια πρόχειρη εκτίμηση πιστεύουμε ότι ο χώρος θα επαρκεί για περίπου παιδιά που θα βρίσκονται στον παιδικό σταθμό του Νοσοκομείου ο οποίος βέβαια θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία. Πάντως υπάρχουν ήδη 50 εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να εξυπηρετηθούν από τον Παιδικό Σταθμό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και η διοίκηση του Νοσοκομείου είδε το όλο εγχείρημα με πολύ θετικό μάτι και τώρα απομένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, όπως για το χώρο, την ασφάλεια, τον εξοπλισμό. Και ήδη η διοίκηση έχει δώσει τις σχετικές εντολές για να προχωρούν οι διαδικασίες».
Φώτης Σπανός

φθούμε το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης με μια ομάδα μαθητών αποτελούμενη από δέκα άτομα, ενώ οι Γερμανοί μαθητές θα έρθουν στο Βόλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στη Νυρεμβέργη θα κάνουμε με τους μαθητές και καθηγητές από κοινού δράσεις για την αλληλογνωριμία των δύο πολιτισμών. Και ετοιμαζόμαστε κάνοντας εργασίες. Μαζί μας στη Νυρεμβέργη θα είναι και η καθηγήτρια φιλολογίας κ. Μπαϊράμη που είναι και η υποδιευθύντρια του σχολείου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανησυχία στη Φουκουγιάμα για γάτα που έπεσε μέσα σε δεξαμενή με τοξικά χημικά και αγνοείται

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μια ιαπωνική πόλη ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο…

13 Μαρτίου 2024

Γιώργος Φλωρίδης: Η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος Μαΐου

Έτοιμη μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, η…

13 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη

Στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσίαση του…

13 Μαρτίου 2024

Στην έκθεση Τροφίμων FOOD EXPO 2024 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το διάστημα από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Αθήνα στο Metropolitan Expo…

13 Μαρτίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Με κατεστραμμένες υποδομές η σεζόν στη Μαγνησία. Πλήγμα για τον τουρισμό»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά τις εξαιρετικά ανησυχητικές…

13 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη στην εικαστική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio De Chirico” των ωφελούμενων τους Κδαπ μεΑ Δήμου Βόλου

Σήμερα 13/3 οι ωφελούμενου του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία επισκέφτηκαν την Εικαστική Έκθεση…

13 Μαρτίου 2024