Τοπικά

Από Παλαιά σε 6ο ΓΕΛ και από Χιλιαδού σε 5ο ΓΕΛ – Αντιδράσεις γονιών από κατανομή μαθητών “Θ”

sxoleio-660_9

Γονείς που διαμένουν στα Παλαιά ζητούν τα παιδιά τους να μη φοιτήσουν στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, αλλά στο 4ο ΓΕΛ που βρίσκεται στη Νεάπολη, ενώ γονείς στην ευρύτερη περιοχή της Χιλιαδούς αναμένεται να ζητήσουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν όχι στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, αλλά στο 7ο ΓΕΛ Βόλου, όπου φοιτούν ήδη αδέλφια τους.
Η νέα κατανομή μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο που έκανε φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τα αιτήματα των μαθητών για μετεγγραφή σε Λύκεια που ήδη έχουν αρκετά τμήματα στην Α’ Τάξη.
Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου που βρίσκεται στη Νεάπολη, ο διευθυντής κ. Νίκος Ιωαννίδης τόνισε «πως υπάρχει μια αναστάτωση από γονείς αποφοίτων του 4ου Γυμνασίου Βόλου από τις περιοχές των Παλαιών και των Αγίων Αναργύρων, πάνω από την οδό Λαρίσης μέχρι και τις γραμμές του τρένου, που διαμαρτύρονται και δεν θέλουν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο 6ο ΓΕΛ Βόλου. Οι λόγοι που αρνούνται είναι δύο, πρώτον γιατί δεν υπάρχει συγκοινωνία και δεύτερον γιατί εδώ έρχονται οι παρέες τους. Οι γονείς έχουν ζητήσει να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, όπου υπάρχει συγκοινωνία. Το θέμα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και πραγματικά δέχομαι συνεχή τηλεφωνήματα και οχλήσεις από τους γονείς, ενώ θέλουν να συναντηθούν και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει αναφέρει ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα για μετεγγραφές».
Αύξηση των μετεγγραφών μαθητών αναμένει και το 7ο ΓΕΛ Βόλου μετά τη νέα κατανομή μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Το 7ο ΓΕΛ Βόλου θα έχει για την ερχόμενη σχολική χρονιά τέσσερα τμήματα στην Α’ Τάξη και εμφανίζεται ικανοποιημένο. Βέβαια εκτιμά ότι αρκετοί μαθητές που προορίζονται στο 5ο ΓΕΛ Βόλου θα ζητήσουν να μετεγγραφούν στο 7ο ΓΕΛ Βόλου.
Όπως εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου π. Ιωάννης Μανίκας, «συμφωνούμε με τη νέα κατανομή που έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και είναι σχολιοκεντρική. Βέβαια μπορεί να προκύψει το εξής ζήτημα. Όλοι οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και του Γυμνασίου Ιωλκού, έχουν προσδιοριστεί για να φοιτήσουν στο 5ο ΓΕΛ Βόλου. Ωστόσο μαθητές που φοιτούν στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Χιλιαδούς και λίγο πιο πάνω, δηλαδή κάτω από τον περιφερειακό δρόμο, θα ζητήσουν να έρθουν στο 7ο ΓΕΛ Βόλου. Άλλωστε ήδη τα αδέλφια τους φοιτούν στο σχολείο μας και θα θελήσουν να μετεγγραφούν εδώ. Αυτοί οι μαθητές υπολογίζονται σε πάνω από δεκαπέντε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το