Παραπολιτικά

Από οικολόγος… ρεαλιστής

Στο μήνυμά του για την 5η Ιουνίου, ημέρα περιβάλλοντος ο οικολόγος αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελος δήλωσε ότι η στάση όλων κρίνεται 365 μέρες τον χρόνο.
Τόνιζε ότι στόχοι όλων των δράσεων είναι ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, η μείωση χρήσης φυσικών πόρων, η κυκλική οικονομία, οι βιώσιμες πόλεις, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κίνδυνο των αναγκών των μελλοντικών γενεών και συνέχισε με πολλά ακόμη λεκτικά φιγουρατζίδικα μπλα-μπλα.
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη για ανάγκη «ενσυνείδητης αλλαγής στάσης όλων μας».
Στ’ αλήθεια δεν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς εννοούσε με τη συγκεκριμένη αποστροφή του αλλά από τις χθεσινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κάρλα, μας έγινε ξεκάθαρο…
Αντιληφθήκαμε πως ο κ. Φάμελος είναι ένας ακόμη πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και εκφράζει τις οικολογικές του ανησυχίες για το περιβάλλον απλά γιατί πουλάει. Και επειδή ότι πουλάει αγοράζεται , όχι μόνο ο ίδιος αλλά και πολλοί άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες.
Ο ίδιος σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι μέλος του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων, πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών. Αυτά στη Θεσσαλονίκη, όπου πολιτευόταν χωρίς επιτυχία. Όταν μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε υπουργικό κουστούμι και πέρασε τα σύνορα της συμπρωτεύουσας άλλαξε απόψεις και έγινε ρεαλιστής… Βάλθηκε να αποδείξει πως όλα είναι παρελθόν και αποτελούσαν μια πολιτική σκοπιμότητα.
Τουλάχιστον χθες έδειξε ενδιαφέρον για τον αέρα που αναπνέουμε και επειδή ενδιαφέρεται τα μάλα μας σύστησε να μην αναπνέουμε πετ-κοκ αλλά… εναλλακτικά καύσιμα.

 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το