Τοπικά

Από γροθιά ο θάνατος της 39χρονης Σόνιας στη Σκιάθο σύμφωνα με ιατροδικαστική γνωμάτευση

Από γροθιά φέρεται να επήλθε ο θάνατος της 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα, τον Σεπτέμβριο του 2015, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στη Σκιάθο, όπως αποφαίνεται ο ιατροδικαστής και χημικός-τοξικολόγος, καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Τσούγκας, στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση αυτή έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα αίτια θανάτου της 39χρονης από πτώση σε τροχαίο ατύχημα και να συμφωνήσει με την άποψη που εξέφραζαν όλο αυτό το διάστημα οι συγγενείς της, ότι ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που δεν έχει ακόμη κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής, στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα, δεχόμενη ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα τροχαίου.
Ο ιατροδικαστής επισημαίνει μεταξύ άλλων στη γνωμάτευσή του: «Για την πρόκληση του κατάγματος του αριστερού κροταφικού και του κεφαλαιματώματος πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο με ευρεία επιφάνεια (θλων όργανο), αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτό ή σκληρό. Αν το όργανο ήταν σκληρό ή μικρού πάχους (π.χ. ράβδος) ή ιδιαίτερα φαρδύ και σκληρό (π.χ. ξύλο, σανίδα), διότι τότε θα είχε προκληθεί τραυματισμός του τριχωτού. Συνεπώς το όργανο με το οποίο προκλήθηκαν το αιμάτωμα και το κάταγμα, χωρίς να έχουμε εξωτερικά σημεία εμφανή εκ της κακώσεως, έπρεπε να είναι σχετικά μαλακής συστάσεως, για να μη προκαλεί τραυματισμό, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ισχυρό, ώστε να προκληθεί κάταγμα και αιμάτωμα εις την περιοχή της κεφαλής της Αρμακόλα.
Το πλέον σύνηθες όργανο, το οποίο έχει τους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιου είδους κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι ο γρόνθος. Συνεπώς αν ένας δεξιόχειρας κτυπήσει με γροθιά κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας, τότε θα του καταφέρει κτύπημα εις το αριστερό της κεφαλής, χωρίς να προκαλέσει παρά μόνο μώλωπες, κεφαλαιματώματα και σε λίαν ισχυρές πλήξεις δυνατόν να προκληθεί και κάταγμα οστού, που στην περίπτωσή μας είναι το ευαίσθητο αριστερό κροταφικό. Τέλος η μη ύπαρξη αιματώματος του εγκεφάλου εξ αντιτυπίας εις τη δεξιά κροταφική χώρα, μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από κτύπημα της κεφαλής επί εδάφους λόγω πτώσεως. Η ύπαρξη κακώσεων του εγκεφάλου σχεδόν μόνο αριστερά κροταφικά σύστοιχα με το κάταγμα, μας οδηγεί στη σκέψη, ότι η κεφαλή επλήγη όταν αυτή ήταν ελεύθερη».
Και προσθέτει ο κ. Τσούγκας: «Το κροταφικό οστούν εις το οποίο αναπτύχθηκε με σχετικά αργό ρυθμό το υποσκληρίδιο αιμάτωμα είναι σημείο το οποίο προστατεύεται από τον ώμο του ανθρώπου. Σε καμία περίπτωση πτώση ατόμου σε επίπεδη επιφάνεια δεν έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της κεφαλής εις την περιοχή του κροταφικού οστού διότι λόγω της προστασίας της κεφαλής από τον ώμο αυτή είναι αδύνατο να συρθεί. Η μόνη περίπτωση να τραυματισθεί κάποιος εις την κροταφική περιοχή της κεφαλής λόγω πτώσεως, είναι να πέσει σε σκάλες όπου η υψομετρική προστασία του ώμου εξουδετερώνεται από το ύψος του σκαλοπατιού».
Η Σόνια Αρμακόλα, που άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν μητέρα δύο παιδιών και εργαζόταν ως σεφ σε εστιατόριο στη Σκιάθο.
Φέρεται να είχε πάει με την παρέα της, μία γυναίκα και δύο άνδρες, να διασκεδάσει σε μπαράκι του νησιού και αργότερα τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου 2015 για βραδινό μπάνιο σε παραλία της Σκιάθου. Στην διαδρομή για την παραλία, το δίκυκλο που επέβαινε η 39χρονη, έπεσε σε λακκούβα και φέρεται να χτύπησε στο αριστερό χέρι και πόδι, όμως ανέβηκε πάλι και συνέχισαν όλοι μαζί για την παραλία, όπου μετά από λίγη ώρα έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε από τη φίλη της, στο Κέντρο Υγείας. Ενώ η 39χρονη παρέμενε στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου επήλθε ο θάνατός της ύστερα από οκτώ ημέρες νοσηλεία στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς του Αχιλλοπούλειου να τον αποδίδουν σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκλήθηκαν από τον τραυματισμό της σε τροχαίο. Η οικογένεια πιστεύει πως η Σόνια Αρμακόλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού πριν το τροχαίο ατύχημα το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το