Τοπικά

Από Φάρσαλα ή Ελασσόνα το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια – Να «μιλήσει» το dna περιμένουν οι αρχές

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Λάρισας  από την είδηση του εμβρύου που βρέθηκε σε χωματερή όπου συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Βρέθηκε νεκρό μαζί με τον πλακούντα στη 1.30 το μεσημέρι, ανάμεσα σε ανακυκλώσιμα υλικά στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών του ΦΟΣΔΑ Λάρισας στην περιοχή της Γυρτώνης.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το έμβρυο ήταν 24 εκατοστών και περίπου 250 γραμμαρίων. Έτσι κατά προσέγγιση ήταν έμβρυο 5 μηνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το έμβρυο ήταν νεκρό μέσα στην μήτρα της γυναίκας. Οι κακώσεις που έφερε ήταν μεταθανάτιες κατά την φάση εξόδου. Η επέμβαση σύμφωνα με τα στοιχεία έγινε από άνθρωπο γνώστη της ιατρικής τέχνης. Γι’ αυτό υπάρχουν ευρήματα που το πιστοποιούν άλλωστε.

Το ερώτημα

Με βάση την εικόνα που υπάρχει πλέον τα ερώτημα  είμαι πού έγινε η επέμβαση και αν βέβαια μιλάμε για μια νόμιμη διαδικασία.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αρχές εκτιμούν ότι η πράξη αφαίρεσης του εμβρύου πρέπει να έγινε σε οργανωμένο χώρο που είχε ότι χρειαζόταν

Τί θα δείξουν οι εργαστηριακές εξετάσεις;

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «το κύημα ήταν νεκρό στην μήτρα». Οι ιστολογικές εξετάσεις λοιπόν θα δείξουν κάτι πολύ σημαντικό. Θα αποκαλύψουν αν το παιδί ήταν νεκρό από φυσικά αίτια ή αν θανατώθηκε με στόχο την έξοδό του.

newsroom onlarissa.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το