Τοπικά

Από το Εσπερινό σε Σχολές του Βόλου “Θ”

Χωρίς τίτλο
H Kαλλιόπη Ματσούκα και η Κατερίνα Μητροπούλου

Σημαντικές επιτυχίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σημείωσαν υποψήφιοι από Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου, που πέτυχαν σε Σχολές του Βόλου και όχι μόνο. Οι ενήλικες μαθητές έκαναν τη δική τους προσπάθεια για να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Η  42χρονη Καλλιόπη Ματσούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τρίκερι, όπου φοίτησε μέχρι και τη Β’ Λυκείου. Ωστόσο επειδή η Γ’ τάξη Λυκείου λειτουργούσε μόνο στο Λύκειο Αργαλαστής, δεν μπόρεσε να πηγαινοέρχεται.

Τελικά μετά από 24 χρόνια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Ήρθε στον Βόλο και φοίτησε στο Εσπερινό ΓΕΛ όπου αρχικά έλαβε το απολυτήριο Λυκείου με άριστα 19,8, ενώ στη συνέχεια και μετά από προτροπή των καθηγητών της έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ερωτηθείσα, πώς νιώθει που πετυχαίνει στο Πανεπιστήμιο, τόνισε πως «η γνώση δεν σταματά ποτέ γι’ αυτό και θέλησα να δώσω πανελλαδικές εξετάσεις. Είμαι απίστευτα χαρούμενη, γιατί ήταν παιδικό μου όνειρο να γίνω αρχαιολόγος. Το ΙΑΚΑ ήταν η πρώτη μου επιλογή και θα το παρακολουθώ».

Σχολιάζοντας πώς ήταν η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, ανέφερε πως «ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και αισθάνθηκα πάλι σαν να ήμουν 18 χρόνων. Το κυριότερο βέβαια ήταν ότι απέκτησα νέες γνώσεις. Το απολυτήριο Λυκείου ήταν για μένα ένα απωθημένο και χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές στο σχολείο, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα αυτή την εξέλιξη».

 

Εργαζόμενη, μητέρα και φοιτήτρια…  

Μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη η 38χρονη Κατερίνα Μητροπούλου από το Βόλο, απόφοιτη πλέον του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου, πέτυχε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Είναι το Τμήμα που ήθελα» μας είπε αρχικά και πρόσθεσε πως όλη αυτά τα χρόνια συνδύασε το σχολείο, με την εργασία αλλά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Χάρη στη στήριξη που είχε από την οικογένειά της και την βοήθεια από τους καθηγητές του σχολείου μπόρεσε και πέτυχε το στόχο της.

«Η γνώση είναι όπλο για τη ζωή» επισήμανε η 38χρονη η οποία είναι αποφασισμένη να παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή που βρίσκεται και στο Βόλο, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, καθώς υπάρχει και η εργασία αλλά και η οικογένεια.

Η ίδια έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και για πολλά χρόνια εργάζεται σε καταστήματα του χώρου της ένδυσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το